Aanbod van Nederlandse beste e-marketing man…..

0
Voorbeeld van online reclame gebaseerd op gebakken lucht. In de volksmond heet dit oplichting.
Voorbeeld van online reclame gebaseerd op gebakken lucht. In de volksmond heet dit oplichting. Dubieuze ondernemers houden zich hiermee bezig.

Vandaag ontving ik een e-mail met een opvallend aanbod: de mogelijkheid om 270 euro per uur te verdienen vanuit huis. Het lijkt erop dat de afzender me heeft geselecteerd om een extra inkomen te genereren. Volgens de e-mail zou ik, indien ik me inschreef (een aanbod dat volgens de tekst niet te weigeren is), lessen krijgen van de beste e-marketing expert van Nederland.

Als een kritisch persoon nam ik de tijd om hier dieper op in te gaan, en inderdaad, de man leek de beste e-marketing expert van Nederland te zijn. Zijn businessmodel? Informatie verkopen op een manier die doet denken aan Multi-Level Marketing (MLM).

Echter, de informatie leek meer op “gebakken lucht” dan op waardevolle content. Het blijkt dat er tegenwoordig veel mensen zijn die met enthousiasme deze gebakken lucht willen verkopen voor de e-marketing man. Hierdoor lijkt het internet overspoeld te raken met websites die dit soort programma’s aanbieden.

Een opmerkelijke zin in het aanbod luidt: “Beslis snel, want hij kan het zo van de markt halen.” Het programma wordt het “miljonairs model,” “miljoenairsmodel,” of “verdienmodel” genoemd. Volgens de belofte zou ik mijn investering binnen 48 uur terugverdienen, en als dat niet lukt, krijg ik het bedrag driemaal terugbetaald.

Laten we eerlijk zijn, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Ik geloof er helemaal niets van. Als de afzender problemen heeft met het volgende, dan is dat zijn zaak:

Elke ongevraagde e-mail die je me stuurt, beschouw ik als SPAM. Ik heb me nergens met mijn e-mailadres aangemeld. Alles wat je me ongevraagd stuurt, wordt mijn eigendom. Ik gebruik dan ook jouw teksten en zinnen uit de e-mail om mijn standpunt te verduidelijken. Ik heb zelfs een afbeelding uit de e-mail gebruikt over de “schokkende video”, die naar mijn mening ook gebaseerd is op gebakken lucht.

Ik onderschrijf de stelling dat de persoon genoemd in de e-mail inderdaad een van de beste e-marketing experts is. Hij slaagt er immers in om gebakken lucht te verkopen.

zie ook https://verdiengeldopinternet.nl/mlm/money-machines/