Affiliate marketing en adverteerders

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

Als je geld wil verdienen met internet kun je aanmelden bij een affiliate programma. Zodra jou website is goedgekeurd, kun je links van een affiliate plaatsen op jou website. Dit kan zeer lucratief zijn. Bijvoorbeeld een telecomaanbieder betaalt soms 75 euro per aanmelding. Waar je rekening mee moet houden, is de doelgroep van jouw website.

Onderstaande affiliates zijn betrouwbaar en betalen snel uit. Ik vermeld geen affiliates, die niet voldoen aan de Nederlandse wetgeving en/of onbetrouwbaar zijn.

1. Spaarprogramma’s

Er zijn veel spaarprogramma’s, een beperkt aantal kun je  gebruiken als affiliate. Tenslotte bieden ze bij een inschrijving van nieuwe leden en een aardige bonus en daarnaast provisie van de aankopen van een lid.

2. Daisycon

Met Affiliate Marketing en Lead Generation werkt u als publisher (ook wel affiliate genoemd) samen met Daisycon en haar adverteerders om de inkomsten uit uw websites en emailbestanden te verhogen. U verwerkt het promotiemateriaal van adverteerders in uw websites en nieuwsbrieven. U stuurt uw bezoekers door naar de websites van adverteerders. Hiervoor vergoedt de adverteerder u op basis van klik, lead, sale of een combinatie hiervan. Daisycon registreert via haar software alle acties, ondersteunt u bij het verbeteren van uw campagnes en verzorgt tevens uw uitbetaling.

3. Paypro

PayPro is officieel erkend als betaaldienstverlener en opgenomen in het register voor betaalinstellingen van De Nederlandsche Bank. Ruim 20.000 aangesloten Affiliates. Als affiliate kun je ruim 2.000 producten en/of diensten tegen een commissie promoten (CPS).

4. Adsense

Google Adsense is een internet-advertentiemakelaar, eigendom van Google. De dienst biedt webmasters de mogelijkheid geld te verdienen met hun website door relevante advertenties op de website te plaatsen. Tot de mogelijke advertentieformaten behoren banners, tekstuele links en zoekvensters. De webmaster krijgt telkens een geldbedrag (enkele eurocenten tot tientallen euro’s) wanneer een bezoeker de link naar de andere website volgt.

Aanmelden http://www.adsense.com

5. Partnerprogramma Bol.com

Bol.com heeft een goed partner programma, waarmee je provisie krijgt voor de verkoop van boeken, cd’s. computers en veel meer. Bol.com heeft veel banner materiaal en je dit materiaal gemakkelijk integreren op je website.

Aanmelden bol.com