Adsense

Google Adsense is een internet-advertentiemakelaar, eigendom van Google. De dienst biedt webmasters de mogelijkheid geld te verdienen met hun website door relevante advertenties op de website te plaatsen. Tot de mogelijke advertentieformaten behoren banners, tekstuele links en zoekvensters. De webmaster krijgt telkens een geldbedrag (enkele eurocenten tot tientallen euro’s) wanneer een bezoeker de link naar de andere website volgt.

Google Adsense is afhankelijk van Google Adwords, dat bedrijven in staat stelt hun advertenties via het AdSense-netwerk te verspreiden.

Gebruikersvoorwaarden

Er zijn een aantal gebruikersvoorwaarden van toepassing op de dienst: de “Google TOS”: Terms Of Service. Door sommige webmasters worden deze voorwaarden als omstreden beschouwd, omdat Google zich het recht behoudt een site te blokkeren wanneer deze niet aan de voorwaarden voldoet, en het geld dat reeds met de account verdiend werd in te trekken.

De belangrijkste regels zijn:

  • Klik niet op uw eigen advertenties en vraag ook niet of iemand anders dit voor u wilt doen
  • De advertenties moeten leesbaar zijn
  • Het gebruik van robots die op je links klikken is verboden
  • Je mag de code van de advertentie niet aanpassen
  • Plaats advertenties nooit op een speciale advertentiepagina vol met allerlei advertenties
  • Maximum per pagina is: 3 blokken met links, 3 normale advertenties en 2 Google Zoekvlakken

Scraper sites

De invoering van Google AdSense heeft geleid tot de opkomst van zogenaamde scraper sites. De inhoud van deze sites wordt vaak geautomatiseerd gegenereerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van RSS. Naast deze automatische content staan op een prominente plaats de Google AdSense links die de site-eigenaar geld opleveren. Deze sites staan bekend onder de afkorting MFAMade for AdSense.

Basisprincipes van AdSense

Google AdSense biedt eigenaren van alle soorten websites een gratis manier om snel geld te verdienen door getargete advertenties van Google op hun website weer te geven. Daarnaast kunt u met AdSense het Google-zoekvak beschikbaar maken voor de bezoekers van uw site en tegelijkertijd inkomsten genereren door Google-advertenties weer te geven op de pagina’s met zoekresultaten.

Hoeveel verdien ik met AdSense?

Er is geen exact antwoord op deze vraag mogelijk, omdat uw inkomsten afhankelijk zijn van een aantal factoren.

  • Het type advertenties dat wordt weergegeven op uw pagina’s:met AdSense voor inhoud kunt u advertenties weergeven waarvoor wordt betaald wanneer gebruikers erop klikken of wanneer ze aan gebruikers worden vertoond. Alle advertenties nemen deel aan een advertentieveiling en de advertenties die de hoogste inkomsten voor u zullen genereren en tegelijkertijd een goede gebruikerservaring bieden, worden automatisch geselecteerd.
  • De prijs van advertenties die op uw pagina’s worden weergegeven:de prijs van advertenties verschilt. Uw inkomsten kunnen dan ook van dag tot dag verschillen door factoren zoals wijzigingen in het budget van adverteerders, uw specifieke inhoud en de advertenties waarop uw gebruikers klikken.
  • Het aantal AdSense-producten dat u gebruikt: u kunt op een groot aantal verschillende manieren geld verdienen met AdSense, onder andere door advertenties weer te geven op uw webpagina’s, door de zoekfunctie aan te bieden aan uw gebruikers en door advertenties weer te geven in feeds. Hoe meer AdSense-producten u gebruikt, hoe meer inkomsten u kunt genereren.

De beste manier om er achter te komen hoeveel u kunt verdienen, is door u te registreren en te beginnen met het weergeven van advertenties op uw webpagina’s. Hier zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden en u kunt snel en eenvoudig aan de slag.

Als deelnemer aan Google AdSense kunt u op elk gewenst moment uw inkomsten bekijken door u aan te melden en uw rapporten te bekijken. Hierin ziet u het totale aantal klikken op advertenties, het aantal vertoningen, de klikfrequentie en uw totale inkomsten. Dit geeft u een idee hoe goed het programma voor u werkt en hoeveel u in de loop van de tijd zou kunnen verdienen in het programma.


Aanmelden http://www.adsense.com