Let op Atlantic Global Asset Management is een Ponzi!!!

0
Let op Atlantic Global Asset Management is een Ponzi!!!
Let op Atlantic Global Asset Management is een Ponzi!!!

Vandaag kreeg ik een vraag toegestuurd of ik wilde deelnemen aan Atlantic Global Asset Management om te investeren. Volgens de afzender was dit een unieke kans. Mijn antwoord is nee, dit bedrijf belooft winsten, die niet realistisch zijn. De beloofde winsten zijn 336% van je investering. Edoch men geeft niet aan hoe deze enorme winsten worden verkregen.” De afzender realiseerde zich niet dat hij een Ponzi schema promoot. Het promoten en deelnemen aan een Ponzi schema is volgens de Nederlandse wetgeving strafbaar.

Uitleg Ponzi schema:

Wanneer is het te mooi om waar te zijn? Dit het geval als men enorm winsten beloofd. Het kan gewoon niet dat je 336% rendement heb van je investering. Als deze rendementen worden beloofd, moet je achter je oren krabben of dit wel “OK” is. In nagenoeg alle gevallen is dit niet OK. Dit soort “ondernemers” werken vaak met tussen personen die een percentage krijgen, van de investering die jij inlegt. In het begin krijg je uitbetaald, maar dit is niet voor iedereen het geval. De top van de piramide krijgt uitbetaald en de onderlaag zorgt voor de betalingen. Dit loopt door, totdat er geen nieuwe aanwas is van investeerders en daarna implodeert deze en ben jij echt je geld kwijt. Op tijd uitstappen is ook risico vol, want je weet niet wanneer een Ponzi klapt. Daarnaast kan je strafbaar zijn omdat je deelneemt aan een Ponzi en mogelijk inkomsten krijgt, die niet helemaal “OK” zijn.

Het valt mij op dat blijkbaar een epidemie is aan Ponzi’s. Ik wordt regelmatig benaderd of ik wil deelnemen aan zo’n winstgevend programma. Het antwoord is altijd Nee en meestal reageer ik niet en blokkeer ik de afzender.

De FSMA (Belgische AFM) geeft de volgende waarschuwing:

“Ondanks haar eerdere waarschuwingen ontvangt de FSMA nog steeds consumentenvragen over Questra Holdings, Questra World en Atlantic Global Asset Management, waaruit blijkt dat die vennootschappen nog steeds actief zijn in België. De FSMA wil er daarom nogmaals op wijzen dat die vennootschappen in België geen vergunning hebben als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Zij mogen dus geen bank- en/of beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Bovendien vertoont het door die vennootschappen voorgestelde systeem duidelijk kenmerken van een soort piramidesysteem of althans van Ponzifraude. De FSMA verwijst in dat verband naar de algemene waarschuwing die zij op 23 september 2016 over dat soort fraude heeft gepubliceerd.

https://www.fsma.be/nl/warnings/atlantic-global-asset-management