BannersBroker.com is een Piramide spel

0
BannersBroker.com is een Piramide spel
BannersBroker.com is een Piramide spel

De eerste berichten op internetforums en blogs zijn verschenen over bannersbroker.com. Hierin wordt gesteld dat BannerBroker.com een piramidespel is. In India schijnt dat de boekhouding en de informatie die op de servers staat, in beslag is genomen.

Bronnen:

In Nederland wordt door enkele Internet marketeers reclame gemaakt voor bannersbroker en enkele honderden mensen hebben zich via deze marketeers inschreven om geld op internet te verdienen. Als het proces wat in India zich heeft ingezet doorgaat raken deze mensen hun geld kwijt.

Hoe komt dat mensen in zo’n financiële val trappen die bannersbroker heet, dit is eenvoudig te verklaren dat mensen graag geld willen verdienen en dat er bij de internet marketeer de nodige kennis ontbreekt, hoe je een piramide spel herkend. Door bannersbroker wordt geadverteerd dat de sky de limit is. Bannersbrokers belooft hoge rendementen, die niet kunnen worden betaald. Bannersbroker zou veel geld verdienen aan adverteerders. Dit dus niet het geval, als mensen er geld investeren en uitbetaald wordt, moet dit ergens vandaan komen. In dit geval zijn het de “nieuwe leden” of lees investeerders.

Daarnaast ontbreekt deze marketeers aan een basis economische kennis. Met een cursus online internetmarketing van € 49 leer je niet de marktwerking. Als de basiskennis over de werking van een economie ontbreekt, (bijvoorbeeld de geldhoeveelheid in een economie) kan het snel fout gaan. De sky is echter “not the limit”.

Bannerbrokers heeft volgens mij grote overeenkomsten met Profit Clicking (zie https://verdiengeldopinternet.nl/wat-is-profit-clicking/)

In eerdere artikelen die ik heb al over piramide spellen en mlm marketing. geschreven. (Zie https://verdiengeldopinternet.nl/maskering-piramidespel/)