Bannersbroker en de AFM

0

Je leest op andere forums en BLOG’s dat Bannersbroker wordt onderzocht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens mij kan dit niet, omdat Bannersbroker niet in Nederland is gevestigd. Als mensen een overeenkomst aangaan sluiten ze deze af met een bedrijf dat in het buitenland is gevestigd. Nederlands recht is dan ook m.i. niet van toepassing.

Ik ben geen voorstander van Bannerbroker, maar als er iets wordt beweerd moet het natuurlijk ook waar zijn!

Over de AFM

 

Wat is de rol en wat zijn de taken van de AFM?

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de financiële markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Het is belangrijk dat er vertrouwen heerst in de financiële markten. En dat de markten op een duidelijke en eerlijke manier werken. Daarom houden we toezicht op de financiële markten.

De AFM houdt toezicht op het gedrag, dat de wet en de regels worden nageleefd. De AFM controleert of consumenten duidelijke en eerlijke informatie krijgen. De Nederlandsche Bank (DNB) houdt prudentiëel toezicht op de financiële markten. DNB controleert of financiële ondernemingen hun verplichtingen nakomen.

De AFM is onafhankelijk. Toch is de AFM wel verbonden met de overheid. De minister van Financiën is politiek verantwoordelijk en benoemt het bestuur van de AFM.

Previous article10 Tips om je website hoger in Google te krijgen
Next articleVraag: Bestaat snel geld verdienen ???