‘Binnenkort betaalpas met digitale valuta Bitcoin’

0

AMSTERDAM – Mogelijk verschijnt binnenkort voor het eerst een betaalpas die gebruikt maakt van de digitale valuta Bitcoin. Bitcoin is een anonieme, gecodeerde valuta die in de afgelopen jaren vooral berucht werd omdat hij vaak wordt gebruikt voor illegale aankopen op internet. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.

In tegenstelling tot de meeste valuta is Bitcoin niet afhankelijk van het vertrouwen in een centrale uitgevende instelling. Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zoals dat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kan worden door die eigenaar.

Met de Bitcoin-Mastercard zouden Bitcoins voor het eerst op grote schaal gebruikt kunnen worden. Gebruikers zouden via Bitinstant een pre-paid tegoed op de kaart zetten, waarna deze wereldwijd gebruikt zou kunnen worden bij alle winkels die Mastercard accepteren.

Bitcoin verkreeg bankstatus in samenwerking met de Franse financiële dienstverleners Aqoba en de Credit Mutuel wat het mogelijk maakt bitcoins uit te wisselen met “echt” geld.

Meer informatie

  1. http://bitcoin.org/
  2. http://bitcoinkopen.com/
  3. http://blog.bitinstant.com/blog/2012/8/22/public-statement-regarding-the-bitinstant-paycard.html
  4. http://www.techweekeurope.co.uk/news/bitinstant-bitcoin-paycard-details-mastercard-90204
  5. https://bitcointalk.org/

bronnen:

  1. http://www.nu.nl/internet/2890905/binnenkort-betaalpas-met-digitale-valuta-bitcoin.html
  2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

 

 

Previous articleIs plus500 betrouwbaar en betaald deze uit?
Next articleGeld verdienen met Bitcoins