Dot ML sluit exclusieve overeenkomst om ML/NL verwarring te voorkomen

0

DOT ML SLUIT EXCLUSIEVE DISTRIBUTIE-OVEREENKOMST OM ML/NL VERWARRING TE VOORKOMEN

Internetters gaan 900.000 keer per dag in de fout met .ML in plaats van .NL

Maar liefst 900.000 internetters die een email versturen of een website bezoeken gaan dagelijks in de fout doordat ze per ongeluk .ML intikken in plaats van .NL. Doordat de toetsen ‘M’ en ‘N’ naast elkaar op het toetsenbord zitten komen emailberichten niet aan en gaan er kostbare webbezoeken verloren. De emailberichten komen terug naar de afzender of verdwijnen ergens op de digitale snelweg. De bezoekers van websites die per ongeluk een .ML intypen krijgen meestal een melding dat de pagina niet gevonden is. Het kunnen juist belangrijke emailberichten zijn voor de ontvanger, of webbezoeken waarvoor eerder veel inspanning is verricht.

MetaRegistrar
Dot ML, een samenwerkingsverband van de Afrikaanse republiek Mali en Freedom Registry uit Amsterdam, meldt vandaag dat ze een exclusieve distributie-overeenkomst heeft gesloten met MetaRegistrar uit Gouda. MetaRegistrar is één van de grootste .NL registratiebedrijven en registreert o.a. domeinen voor MijnDomein.nl.

Verwarring tegen gaan
MetaRegistrar geeft de mogelijkheid aan alle andere .NL registratiebedrijven om zich aan te sluiten en .ML domeinen aan hun klanten aan te bieden. MetaRegistrar zal ervoor zorgen dat er vanuit Nederland en België alleen .ML registraties kunnen plaatsvinden indien de registrant het desbetreffende .NL equivalent heeft geregistreerd. Met deze controle wordt misbruik van .ML domeinnamen in de kiem gesmoord.

Internationale registraties
Joost Zuurbier, CEO van Freedom Registry: “We zien met .ML leuke marketingmogelijkheden in Malaysia, Manila en Melbourne. Maar we willen bovenal .NL domeinnaamhouders beschermen tegen domain hijacking vanuit het buitenland. Dat betekent dat registrants uit het buitenland geen .ML domeinen kunnen registreren als het .NL equivalent al is geregistreerd.”

Behoud van webverkeer
“De veiligheid van de emails en het behoud van webverkeer aan het juiste bedrijf of persoon staat voorop”, zegt Ewout de Graaf, manager van MetaRegistrar. “Dankzij deze exclusieve samenwerking zorgen wij ervoor dat we de .NL domeinnaamhouders een zekerheid geven dat hun naam niet wordt misbruikt en bij registratie van de ML het email- en webverkeer kan worden opgevangen door de rechtmatige eigenaar.”

Over Dot ML
Dot ML (www.dot.ml) is een samenwerkingsverband van Agence des Technologies de l’Information et de la Communication (AGETIC) in Bamako, Mali, en Freedom Registry. Het doel van Dot ML is om, met support van de lokale internetgemeenschap, het gebruik van domeinnamen en internet uit te breiden in Mali. Freedom Registry kwam vorig jaar groot in het nieuws doordat ze met groot succes de ‘TK-domeinnamen’ (www.dot.tk) zijn gaan uitgeven. Inmiddels is .TK uitgegroeid tot de grootste domein land extensie ter wereld (17 miljoen actieve domeinen, ongeveer drie keer zo groot als .NL).

Over MetaRegistrar
Metaregistrar (www.metaregistrar.com) is een registratiebedrijf van domeinnamen die haar diensten beschikbaar stelt aan hosting- en registratiebedrijven in Nederland en België. Alle partijen die hierin interesse hebben, kunnen van de dienstverlening van Metaregistrar gebruik maken om .ML domeinnamen voor hun klanten te reserveren en zo email- en webverkeer te behouden en misbruik onmogelijk te maken.

Previous articleVraag: Waarom ik zo hamer op de beheersing van kosten?
Next articleValt het doek voor Tom en Eduard?