E-mailmarketing

0
Door middel van e-marketing kun je als affiliate als een soort van tussen persoon producten verkopen.

Door middel van e-marketing kun je als affiliate als een soort van tussen persoon producten verkopen. Je gebruikt hiervoor e-mailadressen, die je hebt verzameld op je website. Het verzamelen doe je door middel van een opt-in, waarmee je aan bezoekers vraagt of ze hun e-mailadres willen achter laten. E-marketing is een vorm van direct marketing.

Voorwaarden hiervoor zijn, dat aan een bezoeker moet worden kenbaar moet worden gemaakt:

  1. Welke informatie je van hem of haar verzameld (AVG Privacy !!!)
  2. Dat er een mogelijkheid is om je uit te schrijven (Opt-out)
  3. Dat hij expliciet toestemming moet geven voor de opname van zijn gegevens
  4. Dat hij of zij regelmatig van jou een nieuwsbrief en/of aanbieding krijgt.

Je moet hierbij rekening houden met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je mag niet zomaar persoonsgegevens verzamelen, alleen de gegevens die de persoon wil vrijgeven en gaan andere gegevens. Deze verzamelde gegevens mag je niet zomaar delen of verkopen.

Gebruik e-mailmarketing

E-marketing is een goede manier om producten te promoten. Het is goedkoop, direct en het resultaat is goed te meten. Het is een goed middel om producten van PayPro en Daisycon te promoten. Je kan per periode goed sturen op een product, zoals de kerstperiode en BlackFriday. Je moet echter wel een kwalitatieve mail versturen, één met goede tekst en geen schreeuwerige tekst.

Nadeel e-marketing

Door verkeerd gebruik van email, wordt dit aangezien als SPAM. SPAM kan worden omschreven als ongevraagde email. Door het overdadig mailen, komen berichten niet aan, omdat ze in het SPAM Filter blijven hangen.

Landingspagina

Dit is pagina op je website waar je naar verwijst in bijvoorbeeld je e-mail promotie. De landingspagina is het koppelvlak tussen email, product en je website. Als affiliate stuur je mensen door naar een landingspagina van degene wiens producten je promoot.

E-mailsoftware

Om e-mail te verzenden is software beschikbaar. Deze software maakt het mogelijk om gemakkelijk campagnes op te bouwen en alles te automatiseren. Resultaten zijn door de software meetbaar. Er zijn ook online programma’s zoals GetResponseMailChip en OpenNewsletter. Aan het gebruik van sommige emailprogramma zijn kosten verbonden, bij een bepaalde grote van je emaillijst. OpenNewsletter kost niets, maar je moet hiervoor wel een domein en hosting bezitten.

 

Previous articleFuturenet heeft alle kenmerken van een Ponzi
Next articleHoe maak je waardevolle content voor je website

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here