Wat is E-mailmarketing ?

0
Wat is E-mailmarketing ?
Wat is E-mailmarketing ?

Door middel van E-mailmarketing kun je als affiliate als een soort van tussen persoon producten verkopen. Je gebruikt hiervoor e-mailadressen, die je hebt verzameld op je website. Het verzamelen doe je door middel van een opt-in, waarmee je aan bezoekers vraagt of ze hun e-mailadres willen achter laten. E-marketing is een vorm van direct marketing.

Wat is E-mailmarketing ?

E-mailmarketing is een direct marketingtechniek die gebruikmaakt van e-mail als communicatiekanaal voor het overbrengen van commerciële of fondsenwervende berichten aan een doelgroep. Het is een effectieve manier om relaties met bestaande en potentiële klanten op te bouwen, terwijl ook de loyaliteit en herhaalde business worden bevorderd.

Met e-mailmarketing kunnen bedrijven gepersonaliseerde boodschappen naar een specifiek publiek sturen, waardoor ze de inhoud kunnen afstemmen op de interesses en behoeften van de ontvangers. Dit kan variëren van promotie van producten of diensten, tot het delen van nieuws en updates, of het verstrekken van waardevolle inhoud zoals blogs of handleidingen.

Bovendien biedt e-mailmarketing inzicht in de effectiviteit van de campagnes door het tracken van open-, klik- en conversieratio’s. Dit stelt marketeers in staat hun strategieën te optimaliseren en de betrokkenheid van hun publiek te vergroten.

Het is essentieel dat e-mailmarketing op een ethische manier wordt uitgevoerd, waarbij rekening wordt gehouden met de privacy van de ontvangers en de naleving van relevante wetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie.

Voorwaarden

Voorwaarden hiervoor zijn, dat aan een bezoeker moet worden kenbaar moet worden gemaakt:

 1. Welke informatie je van hem of haar verzameld (AVG Privacy !!!)
 2. Dat er een mogelijkheid is om je uit te schrijven (Opt-out)
 3. Dat hij expliciet toestemming moet geven voor de opname van zijn gegevens
 4. Dat hij of zij regelmatig van jou een nieuwsbrief en/of aanbieding krijgt.

Je moet hierbij rekening houden met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je mag niet zomaar persoonsgegevens verzamelen, alleen de gegevens die de persoon wil vrijgeven en gaan andere gegevens. Deze verzamelde gegevens mag je niet zomaar delen of verkopen.

Gebruik e-mailmarketing

E-marketing is een goede manier om producten te promoten. Het is goedkoop, direct en het resultaat is goed te meten. Het is een goed middel om producten van PayPro en Daisycon te promoten. Je kan per periode goed sturen op een product, zoals de kerstperiode en BlackFriday. Je moet echter wel een kwalitatieve mail versturen, één met goede tekst en geen schreeuwerige tekst.

Wat zijn de voor en nadelen van E-mailmarketing?

E-mailmarketing heeft verschillende voordelen en nadelen, afhankelijk van hoe het wordt geïmplementeerd.

Voordelen:

 1. Kostenefficiënt: In vergelijking met traditionele marketingmethoden zijn de kosten voor het opzetten en verzenden van e-mails minimaal.
 2. Gerichte communicatie: U kunt uw boodschap aanpassen aan specifieke segmenten van uw publiek, wat de relevantie en betrokkenheid kan verhogen.
 3. Meetbaarheid: Met tools voor e-mailmarketing kunt u belangrijke statistieken zoals open-, klik- en conversieratio’s bijhouden, wat waardevolle inzichten kan geven om toekomstige campagnes te optimaliseren.
 4. Snelheid: E-mails kunnen in een kwestie van seconden worden verzonden en ontvangen, waardoor u snel kunt reageren op markttrends of veranderingen in uw bedrijf.

Nadelen:

 1. Spam: Als e-mails te vaak worden verzonden of als ze niet relevant zijn voor de ontvanger, kunnen ze als spam worden beschouwd, wat kan leiden tot een lage betrokkenheid of zelfs het afmelden van de ontvanger.
 2. Technische problemen: E-mails kunnen problemen ondervinden zoals niet worden geopend door spamfilters, niet goed worden weergegeven in verschillende e-mailclients, of niet goed worden geladen als ze te veel afbeeldingen of complexe HTML bevatten.
 3. Privacy- en regelgevingskwesties: Het niet naleven van privacywetten zoals de AVG kan resulteren in zware boetes. Dit vereist een zorgvuldige planning en naleving.
 4. Onderscheid maken: Met zoveel bedrijven die e-mailmarketing gebruiken, kan het moeilijk zijn om uw bericht te laten opvallen in een overvolle inbox.

Landingspagina

Een landingspagina is een specifieke webpagina waarnaar gebruikers worden geleid nadat ze op een advertentie, link in een e-mail, call-to-action in een sociale media post, of andere marketingmaterialen hebben geklikt. Deze pagina’s zijn speciaal ontworpen met één doel voor ogen, bekend als een call-to-action (CTA), zoals het verkopen van een product, het verzamelen van e-mailadressen, of het aanmoedigen van gebruikers om een bepaalde actie uit te voeren, zoals het invullen van een formulier of het downloaden van een document.

Landingspagina’s zijn over het algemeen losgekoppeld van de hoofdnavigatie van een website en bevatten gerichte marketingboodschappen die zijn afgestemd op het verwachte publiek. Ze kunnen worden gepersonaliseerd om aan te sluiten bij de advertentie of link die de gebruiker heeft aangeklikt, waardoor de kans op conversie (dat wil zeggen, de gebruiker de gewenste actie uitvoert) wordt vergroot.

Het gebruik van landingspagina’s is een populaire techniek in digitale marketing omdat het de effectiviteit van advertentiecampagnes kan verhogen door een consistent en gericht bericht te leveren dat is ontworpen om de gebruiker aan te moedigen om actie te ondernemen.

E-mailsoftware

Er zijn verschillende e-mailmarketingsoftware-oplossingen beschikbaar die kunnen helpen bij het ontwerpen, verzenden en volgen van e-mailcampagnes, en ook bij het opzetten en beheren van landingspagina’s. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 1. Mailchimp: Deze tool biedt e-mailmarketingdiensten aan, inclusief het ontwerpen en versturen van e-mails, maar ook het maken van landingspagina’s, beheren van contactlijsten en analyseren van campagneprestaties.
 2. SendinBlue: Naast e-mailmarketing biedt SendinBlue ook SMS-marketing, chat en CRM-functies, waardoor bedrijven hun klantcommunicatie kunnen centraliseren.
 3. Constant Contact: Een van de grootste en snelst groeiende e-mailmarketingdiensten ter wereld. Het is ook erg beginner-vriendelijk en biedt een breed scala aan functies.
 4. GetResponse: Deze software is ontworpen voor kleine bedrijven en bevat functies voor e-mailmarketing, landingspagina-creatie, webinars en een CRM-tool.
 5. ActiveCampaign: Dit platform combineert e-mailmarketing, marketingautomatisering en CRM in één. Het is vooral krachtig voor het creëren van geavanceerde, geautomatiseerde e-mailcampagnes.

Elke software heeft zijn eigen unieke functies en voordelen, dus de beste keuze hangt af van de specifieke behoeften en doelen van uw bedrijf. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe gebruiksvriendelijk de software is, en of het past bij uw budget.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here