Een Emaillist gebruiken deel 1

0
OpenNewsletter 2.5
OpenNewsletter 2.5

Je kan reclame verzenden via een emaillijst en je hebt hier diverse bedrijven die deze email voor jou verzenden. Normaliter gebruik ik MailChip. Als je een bedrijf dit voor je laat doen, kost dit je simpel weg geld. Ik heb onderzocht of dit niet goedkoper kan en dit is mogelijk. Hoe is dit mogelijk door gebruik te maken van de mogelijkheden die de hostingprovider biedt. De kosten, zijn overigens gratis.

Op deze website probeer ik beginnende en gevorderde internet marketeers te laten zien, dat het mogelijk is om geld te verdienen op internet, tegen de zo laag mogelijke kosten. Om te zoeken of dit mogelijk is, experimenteer ik op deze website.

OpenNewsletter

Een voorbeeld van zo’n gratis programma is OpenNewsletter 2.5 te vinden in de applicatie softaculous te vinden in het DirectAdmin paneel. Dit programma is eenvoudig en je kunt eenvoudig emailadressen hieraan toevoegen. Ook is het mogelijk om dit programma te downloaden en zelf te installeren op je website. Makkelijker is het om softaculous te gebruiken.

Per website kun je een emaillijst versturen. Een anderprogramma is PHPlist, dit is complexer en je kan op datum/tijd email versturen. Om te beginnen, adviseer ik je om OpenNewsletter te gebruiken.

Met OpenNewsletter kun je 1000 emails per dag versturen. Als je meer emails wil versturen, moet je een verzoek doen aan je hostingprovider om dit aantal te verhogen. De limiet van 1000 emails is om spam te voorkomen.

Besparing

Door mijn experiment, ben ik erachter gekomen dat ik kan besparen op mijn kosten, door gebruik te maken van gratis programma’s. Dit geeft een besparing van bijna 5000 euro per jaar. Voor een beginnende internet ondernemer is dit een kans om goedkoop te kunnen werken en zo een goede start te kunnen maken.

In de volgende posting over emaillist is het onderwerp het verzamelen van emailadressen via je website.

 

 

Previous articleWaarmee kun je het meest geld verliezen op internet ?
Next articleIn de marketing geldt de regel dat 20% van je artikelen een omzet geven van 80% van het assortiment.