Een website is een productie middel

0
The Wealth of Nations
The Wealth of Nations

In economische termen is een website een productiemiddel. In de klassieke economie is de definitie van produceren het combineren van grondstoffen, arbeid en kapitaal. Als je de klassieke definitie zou willen aanpassen zijn de grondstoffen, hosting en domeinen. Een nevenfactor is de kennis m.b.t. de productie, de Know How. Deze Know How is belangrijk, als je weet hoe het werk en het kunt toepassen kun je produceren.

En het product van een website is inkomen. Met dit inkomen, kun je hosting en domeinen betalen en na aftrek van de kosten, heb je mogelijk winst. Het kan natuurlijk altijd dat het je meer kost dan dat het oplevert. Dit is een risico, wat ondernemers risico wordt genoemd.

Adam Smith één van de eerste economen heeft het boek “The Wealth of Nations” geschreven in 1776. In dit boek wordt het principe van de vrijemarkteconomie uitgelegd en verdedigd. De principes die in dit boek staan gaan op voor online ondernemen. Als je een keer niets te doen hebt, ga dit boek dan eens lezen. Ik ben dit boek nu aan het lezen en het principe van de vrijemarkteconomie gaat nog steeds op. Ook in dit boek wordt ook productie beschreven. Probeer voor jezelf eens uit te leggen wat productie is, voor een internetondernemer.

 

Previous articleWat mijn advies is m.b.t. de aanschaf van de cursus internetsuccesgids.nl (affiliate-marketing-revolutie) ?
Next articleNieuwe website door gebruik van oud materiaal gekocht op Ebay