Elementaire Kennis voor een Internet Marketeer of Internet Ondernemer

0

Eén van de vragen die ik onlangs via de email heb beantwoord, ging over de kennis die een Internet Marketeer of Internet Ondernemer nodig had om succesvol te beginnen als ondernemer. Je kan niet zonder plan of idee gaan ondernemen, je moet een plan schrijven, met daarin al je mogelijkheden en onmogelijkheden. Hoe zou je dat moet moeten doen en waar haal je de kennis vandaan. Vroeger was er het middenstandsdiploma, die je kennis bijbracht om een onderneming te kunnen starten. Zonder middenstandsdiploma mocht je zelfs geen bedrijf beginnen. Tegenwoordig kan je zonder deze kennis een bedrijf starten en je inschrijven in de KvK. Is dit verstandig? Nee is mijn antwoord, je hebt een elementaire kennis nodig om een onderneming te kunnen beginnen. Waar zou je deze kennis vandaan kunnen halen? Er zijn verschillende instituten waarbij je kan inschrijven voor de opleiding ondernemer MKB.

De Nederlandse associatie voor praktijkexamens neemt alle examens af, van alle instituten waar je deze opleiding kunt gaan volgen (Schriftelijk of klassikaal)

http://www.associatie.nl/examenlijn/16.html

Programma

1. Ondernemingsplan MKB
Hierin komen drie onderdelen aan de orde:

  • Marketing
  • Financiering
  • Opstellen ondernemingsplan

2. Personeel en organisatie MKB

3. Bedrijfsadministratie MKB

Je kunt je bij verschillende instituten inschrijven of je het doet, dat is een keuze die je moet gaan maken. Kennis heb je nodig om goed te gaan ondernemen. De kosten voor een opleiding lopen uiteen van € 75 tot € 225.

Kennis maak je ook weerbaarder op het internet, hierdoor kun je een onderscheid maken “of iets te mooi is om waar te zijn”. Of je kan een realistisch plan schrijven voor de toekomst. Kort om kennis is macht en stel je instaat te gaan ondernemen op internet.

Previous articleMatt Cutts, youtube artikel over advertorials
Next articlePositieve terugblik over de afgelopen periode en mijn online inkomen stijgt nog steeds