Email spaarprogramma’s een neergaande trend

0
Email spaarprogramma's een neergaande trend
Email spaarprogramma's een neergaande trend

Het is van oudsher mogelijk om een bescheiden inkomen te genereren via e-mailprogramma’s, maar dit is in de laatste jaren sterk veranderd. Door ondermaatse resultaten hebben veel van deze programma’s moeten stoppen, waardoor het veel lastiger is geworden om via deze methode geld te verdienen.

Naast het simpelweg lezen van e-mails, werd er ook steeds vaker van deelnemers verwacht dat ze een product aanschaften voordat er een uitbetaling kon plaatsvinden. Daarnaast werd er een bonus geboden van rond de 2 euro per nieuw lid, om zo het klantenbestand uit te breiden. Als ik een e-mailcampagne lanceerde, kon ik per 1000 e-mails ongeveer 200 euro verdienen, wat zeker niet slecht was.

Helaas heeft er in de loop der jaren een verzadiging plaatsgevonden in deze markt. Het resultaat hiervan is dat ik tegenwoordig zeer weinig verdien aan een e-mailcampagne. Het lijkt erop dat vrijwel iedereen al lid is van een spaarprogramma of simpelweg geen interesse meer heeft om geld te verdienen door op een link in een e-mail te klikken. Om deze reden promoot ik geen e-mailprogramma’s meer via e-mail.

De concurrentie in de markt van spaarprogramma’s heeft ertoe geleid dat slechts een handvol de tand des tijds heeft doorstaan. In hun hoogtijdagen waren er meer dan 100 spaarprogramma’s waarmee je een klein bedrag kon verdienen. Helaas waren sommige van deze programma’s minder betrouwbaar, ze promoten twijfelachtige producten of betaalden simpelweg niet uit. Voor slechts een paar euro wilden mensen de juridische strijd niet aangaan. Naar mijn inschatting zijn er tegenwoordig slechts vijf kwalitatief goede spaarprogramma’s die overleven in deze competitieve omgeving.

Ik houd nog wel enkele banners op mijn website, aangezien deze nog steeds converteren. Echter, zodra deze geen opbrengst meer genereren, zal ik ze vervangen door een ander affiliate programma.

Als je serieus geld wilt verdienen op het internet, is het raadzaam om je te focussen op affiliate marketing. Dit is de methode waarbij je de grootste kans hebt om een substantieel inkomen te genereren. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een website hebt en dat je goed vindbaar bent op het internet.

Previous articleVerkopen via Ebay en niet iedereen is succesvol op internet
Next articleWaarmee kun je het meest geld verliezen op internet ?