Ervaring met Omega.best om passief geld te verdienen

16

Ik kreeg een vraag over mijn mening over Omega of dit legaal is en je hiermee geld kunt verdienen. Heel simpel, de mensen van Omega werven mensen via MLM en dit distributie systeem wordt veel gebruikt voor de verkoop van producten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wat voor bedrijf is Omega

Wederom is dit een online marketing bedrijf waarin je kunt investeren. Volgens de promoters kun je hiermee veel geld verdienen. Je hoeft hiervoor bijna niets te doen. De reclamefilm ziet er professioneel uit en speelt in op het gevoel van mensen, om snel rijk te zijn.

Adpacks en mensen werven.

En ja hoor, hier kun je ook Adpacks kopen en je kunt nieuwe investeerders binnen halen. Nieuwe investeerders zijn nodig om de geldstromen in gang te houden.

Waarschuwing AFM

De AFM waarschuwt mensen tegen dit soort activiteiten. Als het gaat om investeren is de AFM de waakhond, die controleert of bedrijven zich aan de regels houden. Als bedrijven vanuit het buitenland opereren, vallen ze buiten toezicht van de AFM. Dagelijks krijgt de AFM meldingen dat mensen er zijn ingetrapt zijn.

Hoe trap je erin ?

Doordat het distributie systeem is gebaseerd op MLM, wordt dit bedrijf gepromoot via facebook, door familie, vrienden en bekenden. Dit werkt als een soort van olievlek, via netwerken van mensen wordt het verspreid. De marketing ziet er goed uit en als je neef of nicht of goede vriend je dit aanraad kun je dit niet weigeren. En ja ze betalen in het begin uit.

Bonofa CUBE 7 was ook een Ponzi, die geklapt is en ook via vrienden en bekenden gepromoot. De oprichters zitten inmiddels in de gevangenis. Lees vooral het artikel “Bosses of online investment firm Bonofa arrested amid web ‘grand fraud’ probe“.

Moet ik hierin investeren ?

Mijn advies is om het niet te doen. Als je actief deelneemt en mensen werft, kun je zowel slachtoffer, als dader zijn. Een eerdere Ponzi heeft geleid tot de veroordeling van een aantal mensen. De naam van de Ponzi was PlanB4you BV. Je kunt dit nalezen op Rechtbank Amsterdam 4 mei 2016, ECLI:NL:RBAMS:2016:2660

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal niet waar.

 

 

Previous articleMet beleggen heeft het niks te maken
Next articleAFM verbiedt binaire opties en beperkt verkoop CFD’s

16 COMMENTS

 1. Even note: Er worden bij Omega helemaal geen producten verkocht….. iets beter je huiswerk doen zou ik zeggen. Dan vindt je nl iets anders.

  • Het is een MLM systeem, dat ook wordt gebruikt om producten te verkopen. Je hoeft enkel maar te klikken om een hoog rendement te halen. Ik vind dit troep en dit heeft ook voor mij alle kenmerken van een Ponzi.

 2. Kom op zeg, het is een prachtige video met dure auto’s e.d. Maar zo werkt een Ponzi, mensen gek maken, zodat ze gaan geloven in gebakken lucht

 3. De schrijver van dit artikel geeft duidelijk geen ervaring met omega. Het artikel zit vol aannames o.a. gebaseerd op andere bedrijven en op omega zelf.
  Mlm ofwel multi level marketing is in Nederland niet zo bekend, maar wordt in het buitenland veel gebruikt. Niets mis mee, gewoon anders dan we gewend zijn. Herbalife bijvoorbeeld is ook mlm en prima product met enorm veel tevreden gebruikers.
  Daar komt bij dat je bij omega geen mlm hoeft te gebruiken om jouw geld te laten groeien. Het is een bedrijf die graag groot in de marketing wil worden, dus je hoeft alleen maar reclames te kijken en enquêtes in te vullen. Hiermee krijg je een rente tot wel 30 % op je geld. Heel wat meer dan de bank je biedt. Doe je huiswerk goed, als je schrijft over omega, schrijf dan ook over omega en niet over wat je denkt dat omega is.

  • Danielle je bent erg naïef.

   1. “je hoeft alleen maar reclames te kijken en enquêtes in te vullen. Hiermee krijg je een rente tot wel 30 % op je geld. Heel wat meer dan de bank je biedt.”

   Dit is toch raar dat je alleen hierdoor nooit meer hoeft te werken.

   2. “Doe je huiswerk goed, als je schrijft over omega, schrijf dan ook over omega en niet over wat je denkt dat omega is.”

   De schrijven van dit artikel heeft zijn huiswerk gedaan en geconstateerd dat OMEGA.best in zijn beleving een Ponzi is. Als je toch je geld kwijt wil kun je geld op mijn rekeningnummer storten of anders zijn er nog genoeg goede doelen

 4. Ik wil even reageren op de reacties. Voordat je met Omega.best begint lees eerst alle echte recensies. Internet wordt overspoeld met nep recensies en ervaringen. Lees vooral dit artikel en de informatie van de AFM. Doe er je voordeel mee. Met Omega,best kun je alleen maar geld verliezen. Denk goed na voordat je hierin geld investeert.

  https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/waarschuwing/ponzi-piramide

  Stabiele uitkeringen
  Beleggingen variëren meestal in rendement. Als een belegging een (hoog) stabiel rendement belooft voor een langere tijd, dan moet je argwanend zijn.

  Verzoek om herinvestering
  Vaak beloven fraudeurs je een nog hogere beloning als je je rendementen opnieuw investeert in plaats van deze op te nemen.

  Professionele organisatie
  De fraudeur maakt vaak gebruik van gelikte websites, met gekochte reclamefoto’s en wervende teksten. Het lijkt daardoor te gaan om een professionele organisatie.

  https://www.afm.nl/nl-nl/over-afm/contact/consumenten

 5. Ik wil even reageren als gebruiker van Omagabest.

  Ik ben 3 maanden geleden gestart met een aardig bedrag (4 cijfers).
  De truuk is dat ze je elke week gelegenheid geven om nieuwe boxen te kopen van de BB’s die je dagelijks ontvangt.
  Dit systeem laat je toe om meteen je komende 30% winst te herinvesteren (volg je me nog?).
  Hierdoor zit ik nu na 3 maanden al op een 5 cijfer bedrag aan investering.

  Je moet wel rekening houden met het feit dat na 6 maanden je eerste investering afloopt, maar door alles te herinvesteren komt je eindbedrag hoger te liggen dan je startbedrag, en heb je nog 6 maanden boxen lopen.

  Ik heb alles van te voren uitgerekend en heb in Maart 2020 m’n inleg terug.

  Vanaf dan is het echt gratis geld verdienen met een 3 cijfer inkomen per week doorlopend, omdat ik genoeg overhoud om wekelijks een nieuwe box te kopen.

  Ik ga niet zeggen of je het wel of niet moet doen, voor mij is het gewoon een experiment waarover ik tot nu toe erg tevreden ben.

 6. Intussen weten we dat we allemaal opgelicht zijn…
  Toen ik m’n Active Boxes uitbetaald wilde krijgen, omdat de periode ten einde liep, werden er zonder mijn toestemming gewoon nieuwe boxes voor in de plaats gegeven en m’n geld was weg.

 7. Foute boel dat Omega, spiegelen je gouden bergen voor!!! Hebben het voor elkaar dat mensen die er fors in hebben geinvesteerd worden bestolen maar door valse voorlichting hopen op resultaat op lange termijn en dus binnen blijven…………………………om wederom te worden bestolen!!!!
  Gruwelijk bedrog!!!!

 8. TEMPORARY MAINTENANCE BREAK. SERVERS AND DATABASE ARE IN OPTIMIZATION PROCESS 暂时性的维护过程。 服务器以及资料库正在进行最佳化当中。

  He Triop hoe verklaar je bovenstaande !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here