Ervaring met Omega.best om passief geld te verdienen

0

Ik kreeg een vraag over mijn mening over Omega of dit legaal is en je hiermee geld kunt verdienen. Heel simpel, de mensen van Omega werven mensen via MLM en dit distributie systeem wordt veel gebruikt voor de verkoop van producten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wat voor bedrijf is Omega

Wederom is dit een online marketing bedrijf waarin je kunt investeren. Volgens de promoters kun je hiermee veel geld verdienen. Je hoeft hiervoor bijna niets te doen. De reclamefilm ziet er professioneel uit en speelt in op het gevoel van mensen, om snel rijk te zijn.

Adpacks en mensen werven.

En ja hoor, hier kun je ook Adpacks kopen en je kunt nieuwe investeerders binnen halen. Nieuwe investeerders zijn nodig om de geldstromen in gang te houden.

Waarschuwing AFM

De AFM waarschuwt mensen tegen dit soort activiteiten. Als het gaat om investeren is de AFM de waakhond, die controleert of bedrijven zich aan de regels houden. Als bedrijven vanuit het buitenland opereren, vallen ze buiten toezicht van de AFM. Dagelijks krijgt de AFM meldingen dat mensen er zijn ingetrapt zijn.

Hoe trap je erin ?

Doordat het distributie systeem is gebaseerd op MLM, wordt dit bedrijf gepromoot via facebook, door familie, vrienden en bekenden. Dit werkt als een soort van olievlek, via netwerken van mensen wordt het verspreid. De marketing ziet er goed uit en als je neef of nicht of goede vriend je dit aanraad kun je dit niet weigeren. En ja ze betalen in het begin uit.

Bonofa CUBE 7 was ook een Ponzi, die geklapt is en ook via vrienden en bekenden gepromoot. De oprichters zitten inmiddels in de gevangenis. Lees vooral het artikel “Bosses of online investment firm Bonofa arrested amid web ‘grand fraud’ probe“.

Moet ik hierin investeren ?

Mijn advies is om het niet te doen. Als je actief deelneemt en mensen werft, kun je zowel slachtoffer, als dader zijn. Een eerdere Ponzi heeft geleid tot de veroordeling van een aantal mensen. De naam van de Ponzi was PlanB4you BV. Je kunt dit nalezen op Rechtbank Amsterdam 4 mei 2016, ECLI:NL:RBAMS:2016:2660

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal niet waar.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here