‘Flex-bv alleen zinvol voor zzp’er met flinke winst’

0

AMSTERDAM – De flex-bv, die per 1 oktober aanstaande een feit is, is voor zzp’ers pas een interessante rechtsvorm als er een flinke winst wordt gemaakt. Dat stelt ZZP Nederland dinsdag op haar website. De flex-bv betekent onder meer dat bij oprichting van een bv niet langer een minimumkapitaal van 18.000 euro hoeft te worden gestort. Ook hebben ondernemers veel vrijheid bij het bepalen van de inhoud van de statuten.

Volgens ZZP Nederland heeft het oprichten van een bv echter pas zin als er 150.000 euro of meer aan winst wordt geboekt.

Loondienst

De directeur van een bv komt in loondienst en is daarmee weer werknemer geworden, waardoor hij ook loonbelasting en sociale premies moet afdragen. Als er binnen de bv een hoge winst wordt geboekt moet het salaris van de directeur ook worden opgeschroefd en zal deze al snel belanden in de belastingschaal van 52 procent.

De directeur van de bv heeft geen recht meer op zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Verder vervalt de mkb-winstvrijstelling en geldt binnen de bv de regeling Fiscale Oudedagsreserve niet meer.

De directeur van een bv is niet meer rechtstreeks aansprakelijk als de bv failliet gaat, maar wel als dit door duidelijk wanbeleid gebeurt.

Al met al zijn de belastingvoordelen van een bv niet zo groot als verondersteld wordt, zo concludeert de organisatie.

bron nu.nl

Previous articleAffiliates voor erotische websites
Next articleHet Miljonairsmodel van Casper Camps