Futurenet heeft alle kenmerken van een Ponzi

0

Ik kreeg via facebook een aanbieding om deel te nemen aan Futurenet. Degene die dit mij aanbod had geen verkeerde bedoelingen, zij wilde mij helpen om geld te verdienen op internet. Futurenet heeft hele goede marketing, waardoor (goed willende) mensen makkelijk op het verkeerde been worden gezet. Dit heeft niets te maken met dom zijn, maar men is enorm beïnvloed door de marketing. Men hoort alleen maar positieve verhalen en als men aanhaakt verdient men ook echt geld, wat (nu nog) wordt uitbetaald.

Ponzifraude is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde gelden (deels) worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. Vaak biedt de oplichter daarbij een rendement aan dat erg hoog is bij een laag voorgespiegeld risico. Futurenet biedt een enorm rendament.

Je moet investeren in Adpacks en om geld te verdienen met Futurenet hoef je enkel maar 10 x per dag te klikken op een advertenties. Daarna kun je dit geld opnieuw investeren en hierdoor is het mogelijk een enorm rendement te halen per jaar. Dit is natuurlijk te mooi om waar te zijn. In het begin betaald alles uit. Uit de betalingen van nieuwe leden wordt iedereen uitbetaald.

Op diverse websites staan er inmiddels waarschuwingen over futurenet.

  1. https://www.thuiswerkvacatures.nl/ervaringen/futurenet-adpro/
  2. https://nl.linkedin.com/pulse/nee-dank-je-ik-wil-niet-makkelijk-geld-verdienen-futurenet-hogema
  3. https://behindmlm.com/mlm-reviews/futureadpro-review-futurenet-launch-a-revshare-ponzi/

Futurenet is gebaseerd op een MLM basis, voor de verwerving van leden. Daarnaast moet je Adpacks kopen om geld te kunnen verdienen. De geldstromen zijn niet zichtbaar en er wordt niet uitgelegd hoe men aan deze hoge rendementen komt. Het heeft voor mij alle schijn dat dit onbetrouwbaar is. Als ik investeer wil ik weten, hoe van mijn 10cent een euro wordt gemaakt op een zeer korte termijn.

Naar mijn bescheiden mening is alles te mooi om waar te zijn. En om eerlijk te zijn wie wil nu geen groot rendement. En ja op dit moment wordt er nog gewoon uitbetaald en men krijgt nog steeds nieuwe leden. Op een gegeven moment stopt dit en gaan de uitbetalingen achter lopen.

Al dit soort Ponzi’s is gebaseerd op Adpacks en niemand vind het raar dat je maar 5 min per dag bezig bent om 10 x te klikken op advertenties. Volgens mij is dit alles te mooi om waar te kunnen zijn, dus is het niet waar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here