Geld verdienen met Bitcoins

0

Als internet gebruiker ben je ze ooit all eens tegen gekomen, de internet valuta Bitcoins. Met Bitcoin kan je online aankopen doen zonder dat de transacties getraceerd kunnen worden. Dit betekend dat overheden er geen belasting op kunnen heffen, banken niet zien dat het geld in jouw handen is en dat inlichtingendiensten je niet kunnen opsporen. Echter vroeg of laat komt het een keer uit. Maar voorlopig is het niet inzichtelijk waar Bitcoins vandaan komen. Je kan het zien als een secundaire economie, zoals die van zwart geld. Echter zwart geld is fysiek geld en Bitcoins is digitaal geld. De Bitcoins is echter bitcoin gewoon een wettig betaalmiddel dat geen invloed heeft op de economie van verschillende landen. Het is immers een wereld munt. Je kan ook gewoon een bitcoin kopen voor echt geld.

Werking

Zoals al eerder gezegd is de Bitcoin een digitale valuta op basis van peer-to-peer om transacties te maken en deze te verifieren. De naam bitcoin wordt ook gebruikt voor de open source software die de transacties mogelijk maakt en tevens het p2p netwerk vormt. In tegenstelling tot andere valuta’s is Bitcoin niet afhankelijk van een centrale bank. Bitcoin maakt gebruik van een gedistribueerde database en de gebruikte cryptografie zorgt voor geavanceerde beveiligingsfuncties zoals het verzekeren dat alleen bitcoins kunnen worden besteed door de wettelijke eigenaar.

De peer-to-peertopologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd. Het ontwerp zorgt voor anoniem eigendom en overdracht van waarde.

Geld verdienen met Bitcoins

Een Bitcoin dient gedolven te worden, net als goud, en is daarom geld waard. Elke dag wordt er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die de Bitcoin delven (‘mining’). Dit wordt gedaan door het inzetten van de rekenkracht van computers. Er zijn inmiddels diverse groepen actief op internet waar mensen samen kunnen zoeken naar het elektronische geld, door alle gezamenlijke rekenkracht van de computers in te zetten tijdens het delven, de zogeheten ‘mining pools’

Voor elke transactie wordt er klein gedeelte Bitcoins afgestaan. Voor de verificatie van transacties is veel rekenkracht nodig van computers. Degene die rekenkracht ter beschikking stellen, worden betaald in Bitcoins. Het beschikbaar stellen van rekenkracht levert Bicoins op.

Maar……

Je denkt natuurlijk, ik heb een oude pc staan, deze ga ik inzetten voor mining. de kans dat je hiermee gaat verdienen is minimaal. Degene met de grootste rekenkracht wint uiteindelijk alles. Gebruikers werken ook met computerpools om rekenkracht te combineren. Om te verdienen, moet je beschikken over een hele snelle computer en/of samenwerking in een pool.

Op het Bitcoin forum is een Nederlands gebruikersgroep, waar je kunt deelnemen aan een discussie of vragen kunt stellen hoe het e.a. werkt.

Zie ook: https://verdiengeldopinternet.nl/binnenkort-betaalpas-met-digitale-valuta-bitcoin/

Previous article‘Binnenkort betaalpas met digitale valuta Bitcoin’
Next articleVerlies ik niet, veel geld als ik een online marketing training volg?