Geld verdienen met Bitcoins

0
Geld verdienen met Bitcoins
Geld verdienen met Bitcoins

Als internetgebruiker ben je ze vast al eens tegengekomen: Bitcoins, de digitale valuta. Met Bitcoin kun je online aankopen doen die niet traceerbaar zijn. Dit betekent dat overheden er geen belasting op kunnen heffen, banken niet kunnen zien dat het geld in jouw handen is en inlichtingendiensten je niet kunnen opsporen. Maar vroeg of laat komt het meestal wel uit. Voorlopig is het echter niet inzichtelijk waar Bitcoins vandaan komen. Je kunt het vergelijken met een secundaire economie, zoals die van zwart geld. Maar in tegenstelling tot zwart geld, dat fysiek is, zijn Bitcoins digitaal. Bitcoin is echter een legitiem betaalmiddel dat geen invloed heeft op de economie van verschillende landen. Het is immers een wereldwijde munteenheid. Je kunt ook gewoon een bitcoin kopen voor echt geld.

Werking

Zoals al eerder vermeld, is Bitcoin een digitale valuta gebaseerd op een peer-to-peer-netwerk voor het uitvoeren en verifiĆ«ren van transacties. De term ‘bitcoin’ wordt ook gebruikt voor de open-source software die deze transacties mogelijk maakt, en voor het vormen van het p2p-netwerk. In tegenstelling tot andere valuta’s, is Bitcoin niet afhankelijk van een centrale bank. Bitcoin maakt gebruik van een gedistribueerde database en geavanceerde cryptografie zorgt voor beveiligingsfuncties, zoals het garanderen dat alleen bitcoins kunnen worden uitgegeven door de rechtmatige eigenaar.

De peer-to-peer-topologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maken het praktisch onmogelijk voor een overheid, of wie dan ook, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te veroorzaken dan van tevoren is vastgelegd. Het ontwerp zorgt voor anoniem eigendom en overdracht van waarde.

Geld verdienen met Bitcoins

Een Bitcoin moet worden gemined, net als goud, en heeft daarom waarde. Elke dag wordt er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die Bitcoins minen. Dit wordt gedaan door het inzetten van de rekenkracht van computers. Er zijn inmiddels diverse groepen actief op het internet waar mensen gezamenlijk kunnen zoeken naar dit elektronische geld, door de gezamenlijke rekenkracht van hun computers in te zetten tijdens het minen, de zogenaamde ‘mining pools’.

Voor elke transactie wordt er een klein deel van de Bitcoins toegekend. De verificatie van transacties vereist veel rekenkracht van computers. Degenen die deze rekenkracht leveren, worden betaald in Bitcoins. Het leveren van rekenkracht levert dus Bitcoins op.

Maar……

Je zou kunnen denken: “Ik heb een oude pc staan, die ga ik inzetten voor mining”. Echter, de kans dat je hiermee daadwerkelijk gaat verdienen is minimaal. Degene met de grootste rekenkracht wint uiteindelijk alles. Gebruikers werken ook in ‘pools’ om rekenkracht te bundelen. Om te verdienen, moet je over een zeer snelle computer beschikken en/of deelnemen aan zo’n pool.

Op het Bitcoin forum is een Nederlandse gebruikersgroep waar je kunt deelnemen aan discussies of vragen kunt stellen over hoe het allemaal werkt.