Google gaat meer informatie tonen in Nederlandse zoekresultaten

0

Google gaat meer informatie tonen in Nederlandse zoekresultaten, zonder dat hoeft te worden doorgeklikt naar een andere webpagina.

De zogenoemde ‘knowledge graph’ van het bedrijf wordt deze week in Nederland uitgerold, bevestigt Google tegenover NUtech. In het Nederlands krijgt de functie de naam ‘kenniskaart’.

In de Engelstalige versie van Google is de knowledge graph al sinds vorig jaar beschikbaar. Wie zoekt op bijvoorbeeld steden of personen, krijgt snel informatie hierover te zien. Zo wordt bij een stad het bewonersaantal getoond, en verschijnt bij personen een korte biografie.

Er kunnen ook foto’s worden getoond, bijvoorbeeld bij zoekopdrachten naar kunst of gebouwen. De resultaten uit de knowledge graph verschijnen in de desktop- en mobiele versies van Google.

Google stelt dat de Nederlandse knowledge graph gebruikmaakt van dezelfde bronnen als de Engelstalige variant, zoals Wikipedia en het CIA Factbook. Of er ook evenveel informatie in zit als in de Engelse versie, is onduidelijk.

Door: NU.nl/Jeroen Kraan

Previous articleGoogle niet verplicht schadelijke resultaten te verwijderen
Next articleTip: Aanbieding bij Versio .EU domeinnamen € 0,99 t/m 15 juli 2013