Help ik maak geen winst !!!

0
Help ik maak geen winst !!!
Help ik maak geen winst !!!

Als je actief bent als (hobby) online ondernemer wil je graag winst maken. Dit is de reden dat je zo goedkoop mogelijk moet gaan werken. Ik wil graag de definitie van “winst” aanhalen. Winst is opbrengst minus kosten. Als de kosten hoger zijn dan de opbrengsten, draai je verlies.

Als je geen opbrengsten hebt, dien je zorg moeten dragen dat er geld binnen komt, anders ben je niet succesvol als ondernemer. Misschien moet je overwegen om te stoppen als online ondernemer en iets anders gaan doen.

Als er wel opbrengsten zijn, maar niet voldoende, moet je gaan kijken kosten. Bijvoorbeeld op hoeveel servers draait je hosting. Bijvoorbeeld als je 5 websites hebt en ze draaien op verschillende servers, kun je overwegen deze onder te brengen op één server. Dit bespaart je 4x hosting kosten uit. Daarnaast kun je kijken naar hosting waar het SSL certificaat gratis wordt geleverd.

Als je een hostingpakket aanschaft kijk dan naar het aantal websites wat je hierop mag hosten. Als je hierop maar één website mag hosten, dan is dit niet interessant voor je. Tevens moet je kijken naar de bandbreedte. Als hier een limiet op zit, dan is dit ook niet interessant. Het wordt interessant als er gratis SSL certificaten bij geleverd worden. De opslagcapaciteit van een server is ook van belang bij grote websites.

Als je een grote website hebt, met veel verkeer, is de snelheid van de server van belang.

Beter is klein beginnen, met de mogelijkheid dat je het pakket kan opwaarderen.

Ik kijk voortdurend naar mijn kosten van webhosting. In 2019 heb ik de kosten voor mijn hosting met 70% kunnen verlagen. Minder kosten betekend voor mij meer WINST !

Als je online onderneemt, moet je ook kijken naar de bedrijfseconomische aspecten. Vroeger had je een middenstandsdiploma nodig om je in te schrijven in de KvK. Met dit diploma kreeg je kennis over ondernemen. Hierin zat bedrijfseconomie in, rechts en wetskennis, marketing en boekhouden. Tegenwoordig zou deze kennis je kunnen helpen om een succesvolle onderneming op te zetten.

Ik adviseer iedereen om er voor te zorgen dat je beschikt over kennis van ondernemen. Als je deze kennis wilt verkrijgen, start dan met de cursus Zelfstandig Ondernemer MKB.

Bovenstaande is naar aanleiding van een hulpkreet van iemand, die probeert geld te verdienen met affiliate marketing. Deze persoon heeft mijn advies toegepast en maakt nu een bescheiden winst.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here