Het gaat goed, met mijn Online Business, maar het blijft hard werken

0

thumb_At_Computer_silloetteMet mijn internetbedrijf gaat het goed. Inmiddels is mijn netto inkomen (Winst na belasting) gestegen naar ruim €3000,- !!!! Dit is niet vanzelf gegaan, hiervoor heb ik een aantal jaren hard moeten werken. Vanaf het moment dat ik begon, dit is inmiddels ruim 15 jaar geleden.

De eerste jaren verdiende ik nauwelijks iets. De veranderingen in inkomen namen toe, vanaf het moment dat tijdens mijn HBO opleiding commerciële economie te maken kreeg met kennis over economie en marketing. De kennis ben ik gaan toepassen, een voorbeeld hiervan was, dat ik bedrijfseconomisch moest gaan denken.

Wanneer koop ik een domeinnaam, hoe zorg ik ervoor dat er bezoekers naar toekomen en hoe krijg ik inkomsten. Als ik geen winst mogelijkheden zag in een domeinnaam, dan kocht ik deze niet.

Als een domeinnaam niet het gewenste resultaat hadden, probeerde ik deze te verkopen en als dit niet lukte, dan verlengde ik deze domein niet. Ongeacht de gemaakte kosten.

Dit jaar heb ik alle kosten teruggebracht en ben overgaan naar één hosting bedrijf voor domein en hosting. Uiteraard heb ik marktonderzoek gedaan naar de kosten en betrouwbaarheid. Dit scheelt niet alleen kosten, maar ook tijd.

Als ik een beginner een tip mag geven, zorg voor voldoende scholing en hiermee bedoel ik niet de verdienmodellen van de zelfbenoemde “goeroes” maar van een marketingopleiding die wordt afgesloten met een examen van het NIMA. Alleen op deze manier ben je verzekerd van genoeg kennis om succesvol te worden op het internet als marketeer.

Previous articleBonofa Cube7 negatief in de (internet) media
Next articlePagerank update 6 december 2013