Het opschonen en afstoten van websites die geen geld opbrengen

0
Het opschonen en afstoten van websites die geen geld opbrengen
Het opschonen en afstoten van websites die geen geld opbrengen

Tijdens de vakantieperiode heb ik mijn websites grondig opgeschoond. Bij het analyseren van de opbrengsten en kosten kwam ik erachter dat sommige websites vrijwel geen verkeer en inkomsten genereren. Vanuit een bedrijfseconomisch perspectief betekent dit dat ik verlies maak met deze websites. Het gaat in totaal om 89 van de 300 websites die ik momenteel bezit. Deze 89 websites kosten me jaarlijks ongeveer 450 euro aan domeinnaambehoud, 200 euro aan SSL-certificaten en 250 euro aan hostingkosten, wat neerkomt op een totaal van 750 euro per jaar zonder enige opbrengsten.

Gelukkig werk ik alleen in mijn bedrijf, dus hoefde ik geen sociaal plan op te stellen voor eventuele werknemers. Om de situatie aan te pakken, heb ik alle informatie van deze websites gehaald. De unieke inhoud die ik heb verzameld, zal ik hergebruiken op de overige 200 websites, zodat het niet verloren gaat. Het gaat hierbij om meer dan 1000 berichten over diverse onderwerpen. Deze berichten zal ik aanpassen en opfrissen voordat ik ze, indien relevant, vanaf oktober opnieuw plaats op de andere websites. Ik zal dit geleidelijk aan doen en zorgvuldig controleren of de inhoud nog steeds klopt.

Het is belangrijk om websites die niet goed presteren af te stoten, omdat ze uiteindelijk veel geld kunnen kosten. Als ik besluit om een website te behouden, moet deze voldoende verkeer genereren en kostendekkend zijn. Het is geen schande om te stoppen met een website, aangezien de kosten die je bespaart elders geïnvesteerd kunnen worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here