Het opschonen en afstoten van websites die geen geld opbrengen

0
Als je websites hebt die niet lopen, draai deze gerust de nek om, dat ze je uiteindelijk veel geld kosten.
Als je websites hebt die niet lopen, draai deze gerust de nek om, dat ze je uiteindelijk veel geld kosten.

Ik heb de vakantie periode benut, om mijn websites eens op te schonen. Tijdens analyse van de opbrengsten versus de kosten bleek dat sommige websites, bijna geen verkeer hadden en geen opbrengsten. In bedrijfseconomisch opzicht bekend dit, dat ik op deze websites verlies draai. Het gaat om totaal 89 websites van de inmiddels 300 websites die ik bezit. Deze 89 websites kosten mij dus ruim 450 euro aan kosten voor het instand houden van de domeinnaam en 200 euro aan SSL certificaten en 250 euro aan hosting kosten. Totaal dus 750 euro per jaar aan kosten, waar niets tegenover staat.

Ik ben van de bedrijfsvoering, dus ik intern ga reorganiseren, gelukkig dat er geen mensen werken, anders had ik een sociaal plan moeten opstellen voor de gevolgen. Wat ik gedaan heb is het volgende, ik heb alle informatie uit de websites gehaald en deze (unieke) informatie, ga ik plaatsen op de overige 200 websites, dus is niet verloren. Het gaat om ruim 1000 berichten over tal van zaken. Deze berichten ga ik hergebruiken om andere websites te verreiken. Ik heb de domeinen van deze 89 websites laten vervallen.

De ruim 1000 berichten ga ik vanaf oktober herplaatsen, mits van toepassing op inhoud van de overige websites. Uiteraard, check ik of het e.a. klopt en verfris de inhoud. Ik ga ze ook niet allemaal tegelijk plaatsen, ik doe dit gedoseerd.

Als je websites hebt die niet lopen, draai deze gerust de nek om, dat ze je uiteindelijk veel geld kosten. Als ik een website wil aanhouden, dan moet deze verkeer hebben en kosten dekkend zijn. Het is geen schande als je stopt met een website, de kosten die je bespaard, kun je anders investeren.

Als je meer wilt weten over geldverdienen op internet, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Previous articleVraag: Is OneCoin wel betrouwbaar ?
Next articleVraag: Bestaat passief inkomen ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here