Het volgen van concurrenten

0

SpionLoertVoor een internet ondernemer en marketeer is het belangrijk om te weten wat zijn of haar concurrenten doen. Waarom is dit belangrijk zou natuurlijk de eerste vraag  zijn die zou stellen. Ik ben maar op een paar forums actief (2 stuks) Op het googlewebmaster forum ben ik zeer actief, lees heel berichten van collega’s en ik stel ook vragen over zaken waarin ik mij wil gaan verdiepen. Er zijn ook nog andere forums, hier ben ik enkel passief op aanwezig, met als doel informatie te verkrijgen. (Ik lees alleen)

Je moet het zien als een militaire operatie, waarbij je de informatie die beschikbaar is uit de ether haalt.(Luisterposten) Tijdens en voor een militaire operatie wordt er geluisterd naar het berichtenverkeer. Door hierna te luisteren wet men wat de tegenstander van plan is. In militair jargon mag er alleen berichten verkeer plaatsvinden als dat noodzakelijk is. Het is verboden om bijvoorbeeld je positie, je plannen en de toestand van je troepen kenbaar te maken. Als je dit toch moet doen, dan moet je door het toepassen van crypto technieken onleesbaar of onhoorbaar voor de tegenstander te maken. Een internetondernemer die zich bewust is van zijn positie leest enkel maar de berichten en kijkt naar de vragen die worden gesteld. Af en toe stelt hij een vraag, om de horen hoe de tegenstander er over denkt. (Idee dom blondje) De beantwoorder van de vragen denkt dat hij te maken heeft met een beginnende collega. (Wie wil een dom blondje niet helpen…)

In het militaire (inlichtingen) leven, waar het om verkrijgen van informatie gaat, wordt vaak ook misinformatie de wereld ingezonden. Als een tegenstander hierin trapt, zit hij op het verkeerde spoor en loopt zo schade op. Dit gebeurt ook op het internet, waarbij collega marketeers elkaar bewust verkeerde informatie verstrekken. Gevolg is mensen bereiken niet hun doel. Het doel is in financiele termen het maken van winst. Het gebeurt ook onbewust, mensen geven elkaar informatie die niet klopt en hierdoor loopt jou internet bedrijf schade op. Je moet dus niet iedereen geloven.

Ik kan maar één goede tip geven, als het te mooi klinkt om waar te zijn is het niet waar en de google webmasters handleiding is een belangrijk document, die jou de kennis geeft om te worden gevonden op internet.

Mis informatie is ook informatie, als je vaardigheden leert die niet bruikbaar zijn, kom je ook niet ver. Koop geen cursus van een collega marketeer waarin de belofte staat dat je € 100 per uur of meer per dag kan verdienen. De betreffende collega doet dit vanuit een zolderkamer (Check het KVK nummer maar………). Een enkeling zal dit bedrag tijdelijk verdienen en jij echter niet.  De enige die hier veel geld mee verdient is deze ondernemer. Hij maakt ook gebruik van de kennis van zijn concurrenten, als hij weet dat je zoekende bent naar kennis, gaat hij je via email of via forums benaderen over het fantastische product wat hij heeft.

Uiteraard maakt hij ook gebruik van de menselijke zwakte, het denken dat je een unieke buitenkans hebt om geld te verdienen. Jij wilt toch ook leven vanaf het strand met je laptop en alleen maar leuke dingen doen. Ontsla je baas en meer van die onzin kreten, zie momenteel als reclame uitingen op het internet verschijnen. Op forums zie je dit ook, maak even die € 47 over en je wordt lid van zijn team. Hij zal je ondersteunen en helpen waar hij kan. In zijn disclaimer staat alle bedragen op zijn website fictief zijn en zijn geen garantie. (Lees de disclaimer !!!). De disclaimer staat niet op de landingspagina, maar een aantal pagina’s verder.

Het kostte mij moeite om mij niet te registeren op betreffende forum en hierop mijn kritische reactie te geven. De betreffende ondernemer geeft dusdanige informatie, dat jij een actie wil gaan ondernemen. (Betalen) Hij stuurt je een link en vervolgens zit je gevangen op zijn website, wegklikken gaat met moeite, want je moet eerst langs een aantal mijnvelden met popups, die jou proberen te verhinderen om te vluchten. Concurrenten kun je ook op deze manier uitschakelen, stuur hem of haar deze link en je hebt geen last meer van ze!

Als beginnend of gevorderde internet ondernemer (en marketeer) moet je gaan verdiepen, ga je inlezen op forums, schrijf je in op nieuwsbrieven en kijk goed wat de concurrent doet. Geef geen informatie prijs, wat je wilt gaan doen, collega’s kunnen mee lezen en er met je idee ervandoor gaan. Laat je niet uit de tent lokken en geef beperkte informatie over jezelf en wat je wilt en doet op internet!

Previous articleStatistieken (vervolg)
Next articleNieuw project forum