Ingezonden vraag: Is Planb4you.eu te vertrouwen?

0

PonziPlanb4you is MLM achtig bedrijf met de kenmerken van een Ponzi. Om deel te nemen moet je minimaal 40 euro inleggen. D.m.v. deze inleg mag je op advertenties klikken. Maximaal 10 kliks per dag, gedurende 25 dagen. Na 25 dagen bedraagt je saldo €50 en je hebt een keuze tussen gedeeltelijk uitbetalen en opnieuw investeren. Na 100 dagen is het saldo €80 en na 300 dagen bedraagt het saldo €320 dagen. Hier begint de schoen te wringen. Na 300 dagen is het saldo enorm toegenomen, echter Planb4you heeft niet de financiële  middelen om maar ook een gedeelte van dit geld te kunnen uitbetalen. Het verdienmodel ligt in het feit dat je 10x per dag op een banner moet klikken.

De organisatoren proberen het vertrouwen te winnen van de deelnemers door cursussen te organiseren om maar betalende deelnemers binnen te krijgen. Als je de uitspraken van de deelnemers volgt op facebook lijken zij min of gehersenspoeld over het concept van Planb4you. Er wordt geen negatief commentaar toegestaan over Planb4you.

Planb4you is schijnbaar in de problemen omdat ze geen betalingen kunnen doen over de maand oktober. Dit heeft genoodzaakt de betaling op te schorten en allerlei bijdrages te vragen voor het deelnemen aan Planb4you. Voorbeeld opeens een bijdrage van €20 per jaar, met terugwerkende kracht. En allerlei berichten dat ze worden tegenwerkt door allerlei instanties, computerproblemen en interne fraude. Daarnaast leveren ze allerlei incourante nevenproducten, zoals indische tokoproducten en soort van App. voor een GSM. Als nuchtere buitenstaander, zie ik een Ponzi in het eindstadium van haar bestaan.

Als te moois is, om waar te zijn is het niet waar. Mijn advies aan jou is, hier niet aan deel te nemen en je geld ergens anders in te investeren.

Previous articleACM legt boete op voor overtreding spamverbod
Next articleVandaag een mooie dag om een balans op te maken van mijn activiteiten op internet