Is het Miljonairsmodel van Casper Camps oplichting ?

0
Oplichting op Internet, door de verkoop van zgn geldmachines

Ik kreeg een vraag of het miljonairsmodel van Casper Camps een vorm van oplichting was. Mijn antwoord terug was:

Wat voor antwoord wil je?   Een politiek correct antwoord of mijn eerlijke mening.

Het antwoord van de vraagsteller was, ik wil beide meningen horen.

Politiek Correct Antwoord

Mijn politiek correct antwoord is, dat zover ik weet zijn er geen justitiële onderzoeken tegen zijn activiteiten. Daarnaast is hij zover ik weet niet of nog nooit veroordeeld. En je bent pas schuldig als je veroordeeld bent door een rechter.

Persoonlijke mening

Mijn persoonlijke mening is natuurlijk anders. Het miljonairsmodel is denk ik een MLM product, waarbij jezelf moet inkopen om eraan deel te kunnen maken. De maandelijkse kosten zijn 150 euro per maand. Gezien de grote hoeveelheden websites die het miljonairsmodel verkopen, is hij succesvol. Er zijn blijkbaar veel mensen die zich in schrijven.

Op de website paypro.nl staat geschreven dat iemand die affiliate wordt per inschrijving 30 euro verdien + de commissie van de maanden dat iemand lid blijft. (Met Paypro is niets mis!) Ik schat dat zo’n 1500 mensen zich hebben inschreven voor dit model. En ja het is dus echt cash voor Casper en de mensen die succes hebben met het verkopen van dit “product”.

Ik noem het gekscherend gebakken lucht. Waarom omdat de aangeboden informatie meestal vrij te verkrijgen is.

Het systeem heeft volgens mij, MLM achtig trekjes, je moet betalen om lid te worden van het Miljonairsmodel en vervolgens kost dit je 150 euro per maand. Je krijgt dan alle “internet marketing kennis”.

Inmiddels is google overspoelt met dit model, dus als je een manier wil vinden om geld op internet te verdienen kom je snel uit bij Casper Camps.  Als je verschrikkelijk naïef bent, schrijf jezelf in voor het programma en daarna zou het grote verdienen kunnen beginnen.

Een van de kenmerken van een MLM programma is dat de top verdiend en de laag er onder, de top betaald. Een van de marketing wetenswaardigheden is dat op een bepaald moment de markt is verzadigd raakt. Het kan ook ineens stoppen als er een actualiteitenrubriek er aandacht aan besteed en vervolgens justitie ingrijpt.

Als je op internet gaat zoeken naar negatieve verhalen over het Miljonairsmodel, zal je dit zeer veel moeite kosten om deze te vinden. Er zijn veel verkopers van dit model, die met dezelfde filmpjes en teksten, het model verkopen. De zoek resultaten zijn overspoeld met dit soort positieve verhalen. En ze verkopen alleen het Miljonairsmodel.

Er zijn opvallend veel positieve verhalen, die overigens heel sterk op elkaar lijken, in de zoek resultaten te vinden. Als je gaat zoeken naar Casper Camps oplichting, kom je bij een positief verhaal uit, waarbij iedereen schrijft dat hij te vertrouwen is. Casper Camps en degene die zijn produkt verkopen, vertellen wat mensen graag willen horen. De verkopers vertellen hetzelfde als Casper Camps. Of het echt oplichting is voor een rechter om te bepalen. Als ik de meningen op forums moet geloven is het oplichting. Echter een verhaal op een forum is ongecontrolleerd en een ongenunanceerde mening. Bewijs ontbreekt bijna altijd.

Maar als je veel positieve verhalen tegenkomt, maakt het voor mij verdacht, want er zijn altijd negatieve verhalen. Wat mij opvalt is dat hij heeft echt verstand heeft van marketing, want hij besteed veel tijd aan het werven van nieuwe klanten.

Als jezelf heb ingeschreven, krijg je heel veel nieuwsbrieven met informatie. Hij organiseert een “Live Masterclass.” Waaraan je kunt deelnemen. Hij bouwt langzaam de druk op met de navolgende teksten “(normaal gesproken betaal je €497 voor deze Masterclass, maar voor jou is het gratis)”, ” Tijdens deze Masterclass zal een goede vriend van mij laten zien hoe het mogelijk is om via het Internet en vanuit huis in een jaar tijd €500.000,- op te halen (aan pure winst)” en De Masterclass wordt NIET OPGENOMEN!!!

De bedoeling is dat jezelf gaat inschrijven voor de “gratis” Masterclass en vervolgens deelneemt aan het Miljonairsmodel. De manier van verkopen is ook MLM achtig. Met dit soort modellen gaat het vroeg of laat fout. Op een bepaald moment is de markt verzadigd.

Als je gaat zoeken op het zoekwoord Casper Camps Radar, kom je uit, op een artikel van Casper Camps uit. Tenslotte als je iets wil weten over oplichting kijk je natuurlijk eerst op trosradar. Je komt er hier niet op uit, omdat Casper Camps, een aantal artikelen met het onderwerp Radar op internet heeft geplaatst.

Als ik een politicus was geweest dan had deze Casper Camps in dienst genomen als mijn internet marketeer. Je ziet dezelfde technieken terug in de Amerikaanse verkiezingen.

Echter dit is mijn persoonlijke mening. Maar nog twee dingen, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden, als je een overeenkomst aangaat is dit jou verantwoording. Als iets te mooi is om waar te zijn, is het niet waar. Dit laatste moet je onthouden.

Als je meer wil weten kijk eens op

http://www.internetmarketingplein.nl/internet-marketing-forum/13_9_2.html

http://www.iex.nl/Forum/Topic/1280773/3/Waarom-we-telkens-weer-belazerd-worden.aspx

http://plazilla.com/-zonder-moeite-of-investering-direct-a3000-pm-verdienen

In het TV Programma “Koppen” geeft Casper Camps aan dat maar 2% succesvol is, de overige 98% verliest zijn geld (€ 2000)

‘Koppen’: supersnel rijk worden online?

woensdag 27 oktober 2010

“Online komen we ook in contact met Casper Camps, die via allerlei filmpjes grote opbrengsten belooft. Onze reporter sprak met hem in Antwerpen. ‘Een opbrengst tot 20.000 euro per maand is mogelijk. Belangrijk is wel: is actie ondernemen én mijn startpakket van 2000 euro kopen.’ ‘Iemand die beweert dat je via internet heel rijk kan worden houdt dat meestal voor zichzelf, vaak zijn dit soort cursussen een fabeltje,’ concludeert Peter Vanherck van de FOD Economie.” Lees verder op >>> onderstaande link.

Bron: http://www.tv-visie.be/inhoud/belgie/koppen-supersnel-rijk-worden-online_40172/

Mijn mening en conclusie is:

Casper Camps, is iemand die gebakken lucht succesvol weet te verkopen. Volgens Casper Camps is slechts 2% succesvol die zich inschrijven voor zijn producten, dus 98% verliest zijn inleg. Zijn programma heeft volgens mij,  MLM achtig vormen. Maar ondanks TV optredens en vermeldingen op diverse forums, heeft er niemand aangifte tegen hem gedaan. Er is geen veroordeling en de rechter bepaald of iemand schuldig is.

Het is echter voor mij allemaal te mooi om waar te zijn, dus ik geloof er niets van. Dit is het onderbuik gevoel!

Ik zou het niet doen!! 

Previous articleHet Miljonairsmodel van Casper Camps
Next articleGooglebot