Is het strafbaar om zelf een Hyip website op de starten ?

0
A high-yield investment program (HYIP) is a type of Ponzi scheme, an investment scam that promises unsustainably high return on investment by paying previous investors with the money invested by new investors.
A high-yield investment program (HYIP) is a type of Ponzi scheme, an investment scam that promises unsustainably high return on investment by paying previous investors with the money invested by new investors.

Een HYIP website is een website bedoelt om mensen op te lichten, Je kan de deelname volgens mij omschrijven als fraude. HYIP betekend overigens High-yield investment program en is een vorm van investerings fraude, dat hoge uitkeringen beloofd aan de deelnemers

Dit is een strafbaar feit, de artikelen 36, 57, 326, 339 en 420ter van het Wetboek van Strafrecht in het wetboek van strafrecht verwijzen hierna. Een misdaad gepleegd op het internet valt onder hetzelfde strafrecht.

De deelname aan een Hyip site is strafbaar, als deze beheert en/of deelneemt hieraan, met de bedoeling om fraude te plegen dan is dit echt strafbaar. Een Ponzi schema is er opgericht om mensen op te lichten, het is geen gezelligheidsclub, maar volgens de wet een criminele organisatie.

Als je dit wilt opstarten, besef dan wel dat mensen schade kunnen oplopen door jou activiteiten. Mensen kunnen hierdoor veel geld kwijt raken en mentaal hierdoor beschadigd worden. De rechter heeft in eerdere gevallen, mensen veroordeeld die een Ponzi schema organiseerde of promoten. Het is niet onschuldig, maar strafbaar.

De AFM waarschuwt constant tegen Ponzi en piramidefraude. Er is een meldpunt waar iedereen een klacht kan indienen over mogelijke fraude.

Ik raad je aan om de onderstaande artikelen te raadplegen

   1. Opgelicht!? Maar goed ook!
   2. PlanB4You B.V.
   3. Ponzi- en piramidefraude
   4. Fraude via internet
   5. piramidespel Crowdfunding International
   6. Het Piramidespel BannersBroker.com – Trap hier NIET in!
   7. Geld verdienen met Futurenet AdPro? Lees dit eerst
   8. Futurenet heeft alle kenmerken van een Ponzi
   9. Nee dank je, ik wil niet makkelijk geld verdienen #Futurenet

 

Mijn advies is om hier niet aan te beginnen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here