Je business gereed maken voor de zomer

0
Je business gereed maken voor de zomer
Je business gereed maken voor de zomer

De zomerperiode staat voor de deur, een tijd die voor online ondernemers nieuwe kansen kan bieden. Gedurende de zomer brengen we allemaal meer tijd buitenshuis door, inclusief ikzelf. Ik ben dol op kamperen. Samen met een groep vrienden hebben we afgelopen week, in een vakantiehuisje voor tien personen, ideeën uitgewisseld over hoe we geld konden verdienen. Uiteraard onder het genot van lekker eten en drinken. Het komt allemaal neer op vraag en aanbod.

In de traditionele economie koop je goederen in, die je vervolgens met winst weer verkoopt. De opbrengst min de kosten is je winst. In de nieuwe economie wil je echter geen voorraden aanhouden, want voorraden kosten geld. Wanneer je investeert, loop je het risico dat je de producten niet verkoopt. De oplossing om geen voorraden aan te houden, is dropshipping. Je verkoopt producten via een platform en laat een fabrikant of leverancier de goederen direct naar de klant verzenden. Dit systeem is voor ons gunstig omdat we geen voorraden hoeven aan te houden en enkel het product aanbieden.

Wat je wel moet doen, is het vinden van een betrouwbare leverancier en de levertijden in je disclaimer opnemen. Daarnaast biedt dropshipping veel flexibiliteit, want je kunt allerlei soorten goederen aanbieden, ongeacht het seizoen.

Een goed platform om producten te verkopen is bijvoorbeeld eBay.