Je moet bedrijfsmatig denken als internetondernemer

0
Je moet bedrijfsmatig denken als internetondernemer
Je moet bedrijfsmatig denken als internetondernemer

Ik ben nu bezig met het opzetten van mijn 107e website. Deze keer ga ik het wereldwijd aanpakken. Ik heb de domeinnaam gekoppeld aan mijn hosting account en alle standaard zaken geïnstalleerd, waaronder Google Analytics. Deze tool geeft me waardevolle informatie over hoe bezoekers mijn website vinden, en het is een absolute must voor elke website-eigenaar. Momenteel ben ik druk bezig met het verder inrichten en verbeteren van deze nieuwe website. Hoewel het veel tijd kost, vind ik het erg leerzaam.

Het ondernemers denken is bij me ingeslopen door deze aanpak. Domeinen die jaarlijks slechts € 4,50 opleveren, laat ik nu vallen. Het heeft geen zin om ze te behouden, omdat ik liever mijn aandacht richt op websites die goed presteren. Deze nieuwe website begint al goed te lopen en trekt steeds meer bezoekers. Ik krijg veel vragen over hoe ik alles heb georganiseerd, wat een positief teken is.

Op dit moment hebben websites met 12 domeinnamen een te lage opbrengst, variërend tussen € 4,50 en € 9,67. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen om verdere kosten te voorkomen en mijn tijd te kunnen besteden aan nieuwe projecten. Elk jaar moet ik dit soort beslissingen nemen, zodat ik uiteindelijk websites overhoud die daadwerkelijk geld genereren. Het ondernemerschap speelt hierbij een belangrijke rol.

Een van mijn grootste leermomenten deze week was het ontdekken van verborgen kosten. Door bedrijfsmatiger te werk te gaan, heb ik de kosten weten te verlagen. Zo heb ik bijvoorbeeld het aantal hosting accounts teruggebracht van 10 naar 5, wat resulteerde in een besparing van 300 euro per jaar.

Als het nodig is om voor een programma te betalen, doe ik dat zonder aarzeling. Maar als er een goedkoper of zelfs gratis alternatief beschikbaar is, kies ik altijd voor de goedkopere optie. Er zijn talloze kwalitatief hoogwaardige gratis programma’s beschikbaar die niet onderdoen voor dure betaalde alternatieven. Dit helpt me geld te besparen, en ik ben zelfs geïnspireerd geraakt door de Free Software Foundation (http://www.fsf.org/). Ik zal hier nog op terugkomen en mogelijk gebruikmaken van hun aanbevolen tools.

Al met al is het een uitdagend maar leerzaam proces om mijn websites bedrijfsmatiger te beheren en kosten te optimaliseren. Met elke stap die ik neem, groeit mijn ondernemerschap en verbetert mijn online aanwezigheid. Ik kijk uit naar nieuwe successen en blijf openstaan voor verdere verbeteringen.