Je moet bedrijfsmatig denken als internetondernemer

0

Ik ben nu bezig mijn 107e website globaal aan het opzetten. Ik heb de domeinnaam gekoppeld aan mijn hosting account en daarbij de standaard zaken geinstalleerd. Je moet denken aan google analytics. Google analytics geeft aan mij informatie hoe bezoekers op mijn website komen. Dit is een must over elke website eigenaar. Momenteel ben ik bezig om deze website verder in te richten en te verbeteren. Dit kost tijd, maar het is wel heer leerzaam. Doordat ik hiermee bezig ben ben, ben ik nog bedrijfsmatiger gaan denken. Domeien die maar € 4,50 per jaar opleveren laat ik vervallen. Het heeft geen zin om deze te behouden, ik besteed liever mijn aandacht aan websites die goed lopen. Deze website begint de lopen, ik krijg steeds meer bezoekers en veel vragen hoe ik het e.a. heb georganiseerd. Momenteel hebben websites van 12 domeinnamen te weinig opbrengen, de opbrengst is tussen de € 4,50 en € 9,67. Dus ik moet er mee stoppen, anders gaat het geld en tijd kosten. De tijd kan ik stoppen in nieuwe projecten. Elk jaar moet je een zo’n keuze maken en hou je websites over die geld produceren. Je bent tenslotte ondernemer!

Deze week was mijn grootste leermoment, de verborgen kosten. Doordat ik bedrijfsmatiger ben gaan werken, zijn kosten gedaald. Ik heb bijvoorbeeld het aantal hosting accounts teruggebracht van 10 naar 5. Dit levert een besparing op van 300 euro per jaar.

Als ik voor een programma moet betalen, betaal ik dit. Echter als er een goedkoop of vrij alternatief is, gebruik ik het goedkope alternatief. Er zijn een heleboel vrije programma’s beschikbaar die kwalitatief niet onder doen voor dure programma’s. Dit bespaard geld, kijk maar eens op http://www.fsf.org/ Free Software Foundation. Ik kom hier nog op terug.

Previous articleWaarom geen erotische websites?
Next articleRijk worden via internet (1)