Je moet tijdig inspelen op de kerstgedachte met je aanbod

0
Je moet tijdig inspelen op de kerstgedachte met het aanbod op je website
Je moet tijdig inspelen op de kerstgedachte met het aanbod op je website

Over een paar weken is het kerst en als je, je bezig houdt met affiliate marketing, dan is het handig om hierop in te spellen, tenslotte wordt er tijdens de feestmaand, veel geld uitgegeven aan allerhande elektronische cadeaus, kleding en eten. Als je pas, start in december, dan ben je te laat. Waarom omdat de aankopen starten eind oktober en eindigen midden december. Voor eten is dit een paar dagen later.

Wat ik doe, ik ga artikelen schrijven en ik begin met maken van foto’s voor deze periode. Inmiddels heb ik een groot archief opgebouwd met (eigen) foto’s die ik kan gebruiken of bewerken. Artikelen schrijf ik op voorraad en ik plan de publicatie datum. Doel is om geld te verdienen, feestmaand gerelateerd.

Dropshipping

Ik verkoop artikelen via Ebay en Marktplaats, de levertijd van deze artikelen is ongeveer 14 tot 30 dagen. Als mensen cadeaus binnen willen hebben voor de kerst, dan moeten ze hiermee rekening houden. In mijn advertentie strategie hou ik hiermee rekening, door aan te geven, de levertijd en hun aan te sporen op tijd hun bestelling te doen.

Dit zijn allemaal reden voor mij om nu al te starten voor de kerst, want de kerst is cash ! Bijna 35% van mijn online verdiensten, is kerst gerelateerd.

Project onhandige domeinnaam

Ik heb een aantal websites gekocht, via Ebay met onhandige domeinnamen, maar met redelijke content. Deze content heb ik samengevoegd tot 1 websites. De status is, dat deze website nu inkomsten generend en gemiddeld per maand €25 opbrengt. Voor mij is dit een succesvol project, lage kosten, maar veel 40 arbeidsuren. Op korte termijn is €25 niets, maar op de middellange termijn (Jaar) is dit €300. Op de lange termijn (5 jaar) is dit €1500. Uiteraard moet je deze websites ook onderhouden.

Waarom zoveel tijd, zou je afvragen, ik ken het onderwerp, maar ik moest de herkomst van het materiaal controleren. Bijvoorbeeld zijn de afbeeldingen vrij van copyrights en is de tekst ook vrij van allerlei rechten. Staan er onwaarheden in de tekst of zijn er allerlei beweringen waarmee ik last kan krijgen.

Onderhoud

Een website heeft ook onderhoud nodig, wil deze aantrekkelijk blijven voor Google en andere vaste bezoekers. Daarom moet je per maand minimaal 2 relevante artikelen schrijven, met beeldmateriaal voor deze website, wil je dat deze aantrekkelijk blijven voor de zoekmachines.

Als tip wil ik meegeven, gebruik de feestmaand om een aantal artikelen te schrijven in relatie met je website.

Geld verdienen

Online geld verdienen vraagt om een strategische benadering. Seizoensinvloeden spelen een grote rol, bijvoorbeeld rond feestdagen of tijdens zomeruitverkoop. Daarop inspelen met gerichte marketing kan je inkomsten flink verhogen. Vooruitkijken en plannen is eveneens cruciaal. Door trends te volgen, relevante content op voorhand te creëren en je promotieactiviteiten zorgvuldig te plannen, kun je maximaal profiteren van kansen die zich voordoen. Het gaat dus om meer dan simpelweg een aanwezigheid op het web, het vereist een slimme, toekomstgerichte benadering.