Mijn Geld Groeit Review en Ervaringen: Red Flags?

11
Mijn Geld Groeit Review en Ervaringen: Red Flags?
Mijn Geld Groeit Review en Ervaringen: Red Flags?

Mijn Geld Groeit‘ of het geldboomtraject, maakt gebruik van gelikte marketingtechnieken op Facebook om je te lokken naar landingspagina’s zoals mijngeldgroeit-startdirect(.)nl en mijngeldgroeit(.)nl . Hier belooft zij potentiële klanten gouden bergen: voor prijzen variërend van €2500 tot wel €9000 kun je een cursus volgen die je de kneepjes van het vak leert om via dropshipping met producten van Alibaba flinke winsten te behalen met webshops.

Op papier klinkt het aanlokkelijk, zeker wanneer er wordt geclaimd dat je op de automatische piloot tot wel €10.000 per maand kunt binnen harken. De bijbehorende Facebookpagina en marketingmaterialen staan bol van afbeeldingen die een luxueuze levensstijl suggereren, wat de indruk wekt dat dit een snelkookpan naar rijkdom is. Echter, zoals bij veel ‘snel rijk worden’-strategieën, is het essentieel om je af te vragen: als het echt zo eenvoudig is, waarom doet niet iedereen het?

Over Mijn Geld Groeit

Mijn Geld Groeit LLP is een onderneming gevestigd in Londen en lijkt te opereren als een brievenbusfirma. De eigenaren zijn Emel Mutlu en Nina Evers. Deze LLP is opgericht op 13 juli 2022 met als bedrijfsregistratienummer OC443095.

Een LLP, of “Limited Liability Partnership”, is een bedrijfsvorm die voornamelijk wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en enkele andere rechtsgebieden. Net als bij een besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV) hebben de partners in een LLP beperkte aansprakelijkheid. Dit betekent dat hun persoonlijke vermogen in principe beschermd is tegen schulden en verplichtingen van de LLP.

In de algemene voorwaarden staat dat Nederlands recht van toepassing is.

Wat claimt Mijn Geld Groeit of Geldboom?

De verkoper lijkt de volgende claims te maken over hun product:

 1. Top Opleiding: Het wordt aangeduid als de “#1 opleiding binnen online verkoop van NL en BE.”
 2. Stapsgewijze en Resultaatgerichte Aanpak: De verkoper stelt dat je met het programma “stapsgewijze en resultaatgericht aan de slag gaat.”
 3. Persoonlijke Begeleiding: Ze bieden “1, 3 of 6 maanden lang 1-op-1 videogesprekken met team Mijn Geld Groeit!”
 4. Levenslange Toegang: Deelnemers krijgen levenslang toegang tot “Het Geldboom Traject” inclusief toekomstige updates en versies.
 5. Ondernemingsondersteuning: Ze bieden begeleiding bij het aanvragen en opzetten van jouw onderneming.
 6. Technische Vaardigheden: Ze leren de deelnemers hoe ze een “conversie gerichte webshop” kunnen bouwen en delen hun “unieke product research methode.”
 7. Marketing Strategieën: De cursus omvat hun unieke strategieën voor zowel Tiktok- als Facebook-advertenties en hun exacte e-mailmarketingstrategie.
 8. Interne Diensten: De deelnemers krijgen toegang tot hun in-house boekhouder en leverancier.
 9. Branding en Groei: De cursus leert deelnemers hoe ze hun eigen merk kunnen opbouwen en schalen.
 10. Mindset Ontwikkeling: Ze beloven te helpen bij het ontwikkelen van een sterke mindset en het creëren van een leven waar je trots op kunt zijn.
 11. Duurzaam Ondernemen: Ze benadrukken het opbouwen van een duurzame onderneming die op de lange termijn een consistent inkomen genereert.
 12. Minder dan 2 uur werk per dag

Is er bewijs dat zo’n traject werkt?

Op basis van de beschikbare informatie is er geen specifiek bewijsmateriaal of geverifieerde testimonials die het succes van “Mijn Geld Groeit” aantonen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met enkele overwegingen bij het beoordelen van claims van dergelijke programma’s.

 1. Zoek naar echte testimonials: Kijk of er getuigenissen zijn van echte mensen die het traject hebben gevolgd en positieve resultaten hebben behaald. Hierbij is het nuttig om te kijken naar gedetailleerde verhalen en specifieke resultaten, in plaats van algemene of vage lof.
 2. Vraag naar succespercentages: Het kan nuttig zijn om de organisatie achter het traject direct te vragen naar hun succespercentages. Bijvoorbeeld: hoeveel van hun studenten hebben daadwerkelijk een winstgevende online business opgezet na het volgen van het traject?
 3. Wees voorzichtig met “Nummer #1” claims: Beweringen zoals “De nummer #1 opleiding binnen online verkoop van NL en BE” moeten worden onderbouwd. Hoe meten ze dit? Op basis van welke criteria of gegevens?
 4. Zoek onafhankelijke reviews: Kijk op onafhankelijke review-websites of forums om feedback en beoordelingen te vinden van mensen die het traject hebben gevolgd. Dit geeft vaak een evenwichtiger beeld dan alleen de marketingmaterialen van het bedrijf zelf.
 5. Analyseer de inhoud: Beoordeel of de geboden inhoud en strategieën logisch en uitvoerbaar lijken. Komen ze overeen met best practices binnen de e-commerce en online marketing industrie?
 6. Vraag om een voorproefje of proefversie: Sommige programma’s bieden een gratis webinar, proefles, of andere introductiematerialen waarmee je een beter idee kunt krijgen van de kwaliteit en relevantie van hun inhoud voordat je investeert.
 7. Prijs-kwaliteitverhouding: Beoordeel of de kosten van het traject in verhouding staan tot de geboden waarde. Vergelijk het eventueel met andere beschikbare programma’s of cursussen.

Tot slot, zoals bij elke investering, is het belangrijk om een goede analyse te doen en kritisch te zijn voordat je geld uitgeeft aan een opleiding of programma.

Ervaringen op Internet

Op trustpilot zijn er een aantal klachten en verscheidene waarschuwingssignalen die mogelijk aangeven dat het bedrijf in kwestie, “Mijn Geld Groeit”, zich niet op een ethische of professionele manier gedraagt:

 1. Verdachte positieve recensies: Een golf van buitengewoon positieve recensies in een korte tijd kan wijzen op het plaatsen van neprecensies. Dit is vooral verdacht als er een groot verschil is tussen de inhoud en toon van deze positieve recensies en de negatieve recensies.
 2. Geen ondersteuning na betaling: Veel klachten duiden op een gebrek aan begeleiding of ondersteuning nadat de klant heeft betaald. Dit is een klassiek teken van bedrijven die niet leveren wat ze beloven.
 3. Verwijderen van negatieve recensies: Als een bedrijf probeert negatieve recensies te verwijderen of klanten intimideert om hun negatieve feedback in te trekken, is dat een groot rood vlag.
 4. Beschuldigingen van oplichting: Meerdere mensen hebben aangegeven dat ze zich opgelicht voelen, wat op zichzelf al een ernstige beschuldiging is.
 5. Juridische bedreigingen en intimidatie: Elke vorm van intimidatie, vooral op het niveau dat hier wordt beschreven, zoals dreigende klachten bij iemands werkgever, is zeer onprofessioneel en onethisch.
 6. Contractuele problemen met minderjarigen: Het aangaan van contracten met minderjarigen zonder toestemming van de ouders is illegaal in veel jurisdicties. Het feit dat het bedrijf dit heeft gedaan, toont een ernstig gebrek aan ethiek en mogelijk een overtreding van de wet.

Op basis van deze feedback zou ik aanraden om zeer voorzichtig te zijn bij het overwegen van een zakelijke relatie met “Mijn Geld Groeit” of een soortgelijke entiteit. Als je overweegt om te investeren in hun diensten, zou ik aanraden om grondig onderzoek, uit te voeren en andere alternatieven te overwegen.

Conclusie Mijn Geld Groeit

De Mijn Geld Groeit’ cursus maken aantrekkelijke beloftes die mensen verleiden om te investeren in hun dropshipping model, maar diverse rode vlaggen dienen te worden benadrukt.

Ten eerste, de hoge cursuskosten tegenover ongeverifieerde beloftes van hoge maandelijkse opbrengsten.

Ten tweede, de overweldigende focus op een luxe levensstijl in hun marketing zonder tastbaar bewijs van daadwerkelijk succes.

Ten derde, verdachte patronen in online recensies suggereren mogelijke manipulatie. En tenslotte, klachten over gebrek aan ondersteuning na betaling.

Deze factoren, gecombineerd met beschuldigingen van oplichting en juridische intimidatie, maken dat potentiële klanten zich grondig moeten informeren en met gezonde argwaan elke stap moeten overwegen. Bij het navigeren van de online cursus-wereld, waar claims overvloedig zijn maar bewijzen vaak dun gezaaid, is voorzichtigheid altijd geboden.

Previous articleCreatieve manieren om waardevolle content te creëren die lezers aantrekt
Next articleCopywriting: Hoe pas ik dit toe op mijn blog of website?

11 COMMENTS

 1. Mijn ogen zijn opengegaan, nooit zal ik die cursus volgen! Die plotselinge ‘positieve’ Trustpilot-recensies voor “geldboom” ruiken naar manipulatie. Ze proberen met goedkope psychologische trucs te lokken. Eerlijk? Ik zou waarschijnlijk meer cashen met een krantenwijk dan met die flauwekul van Emel Mutlu en Nina Evers.

 2. Zodra ik de betaling van 2000 euro had verricht, kreeg ik geen verdere assistentie meer. Bovendien werd ik geconfronteerd met bedreigingen dat ik meer moest betalen en dat ze een advocaat zouden inschakelen. Ik wil graag waarschuwen dat mensen voorzichtig moeten zijn en niet in een vergelijkbare situatie terechtkomen. Helaas heb ik persoonlijk 2000 euro verloren als gevolg van deze ervaring.

  • Het is uiterst belangrijk om situaties met ongewenste betalingsverzoeken serieus te nemen en voorzichtig te handelen. Ik begrijp dat je frustratie ervaart na een vervelende ervaring. Het is essentieel om te onthouden dat oplichting en bedreigingen onaanvaardbaar zijn en gemeld moeten worden bij de relevante autoriteiten. Als je slachtoffer bent geworden van een dergelijke situatie, raad ik je aan om contact op te nemen met de politie of andere instanties voor juridische bijstand en ondersteuning. Het is van groot belang om deze kwesties op een legitieme en juridische manier aan te pakken, zodat anderen niet hetzelfde lot ondergaan.

 3. Wat moet je er over denken. De reacties van het bedrijf op Trust-Pilot op hun negatieve reviews zijn niet echt klantvriendelijk of begripvol te noemen.

  • Raar ineens veel positieve reviews en veel negatieve reviews zijn gerapporteerd en na bewijs door Trustpilot goedgekeurd. En zijn idd niet echt vriendelijk!

   Deze review was gerapporteerd, waarna de reviewer werd verzocht om documentatie te sturen waaruit blijkt dat er daadwerkelijk een ervaring met dit bedrijf heeft plaatsgevonden. Eenmaal verstrekt, heeft Trustpilot de review als geverifieerd gelabeld.

  • De tien stappen uit dat plan kloppen komen aardig overheen! Je moet dit echt zien, hun beloven ook tienduizenden euro’s per maand en maar 2 uur werk per dag

 4. Ik had een review op Trustpilot geplaatst en is verwijderd. De tekst heb ik nog, dus bij deze plaats ik het hier.

  Vol enthousiasme, maar ook met enige terughoudendheid had ik me ingeschreven voor het geldboom traject. De promotie filmpjes op TikTok spraken me aan en ach…wie niet waagt… Eenmaal aangemeld kon ik meteen starten en begon ik ijverig de filmpjes te kijken en de stap voor stap instructies op te volgen. De video’s waren duidelijk en goed te volgen, daar kan ik absoluut niks negatiefs over zeggen. Het was uitgebreid en voor deelnemers, zoals ik, zonder enige ervaring op dit vlak, absoluut informatief. De eerste stappen, inschrijven kvk, vormgeven van website etc lukte me ook prima. Echter, liep ik tegen problemen aan toen het erop aan kwam, het zoeken van het juiste product, de research, goede advertenties maken, het slokte ontzettend veel tijd op en ook daar zaten weer kosten aan verbonden. (Advertentiekosten)Je kon online een coach om hulp vragen, maar helaas was het niet zo dat je dan meteen antwoord had. Dat was jammer, want dan kon je dus niet verder en gedreven als ik was baalde ik daar dan enorm van. Hoe dan ook, mijn insteek was niet zozeer om rijk te worden, maar ik hoopte vooral op een leuke bijverdienste naast mijn baan. Helaas is dat voor mij niet gelukt en heb ik uiteindelijk die hoop laten varen. De tijd en geld dat ik erin heb gestopt vond ik wel genoeg op een gegeven moment. Ik denk dat het niet voor mij was weggelegd.

  • Ik bied ook mijn eigen cursussen aan over online geld verdienen en ik doe veel promotie op Facebook. Maar het is belangrijk om te onthouden dat succes niet voor iedereen hetzelfde is. Soms ontvang ik klachten en negatieve opmerkingen van mensen die misschien niet de resultaten behalen die ze hadden gehoopt. Het is essentieel om te begrijpen dat ik je alle coaching en begeleiding kan bieden die je nodig hebt, maar uiteindelijk hangt je succes af van je eigen inzet en acties. Het is jouw inspanning en doorzettingsvermogen dat het verschil maakt, niet alleen mijn aanbod. Dit wou ik even kwijt!

   • Now jou cursus moet wel waarde toevoegen en niet dat je binnen een maand 10k verdiend met dropshipping, een van de vele aanbieders. Je verdient meer met de cursus dan dat je online verdient. Mooi praten kan je wel he

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here