Mijn parttime inkomen als online ondernemer is gestegen

0

Even een terugblik op de afgelopen periode, ik ben nu 6 maanden actief bezig. Het aantal bezoekers gaat steeds verder omhoog en de website heeft bestaansrecht. Dit bestaansrecht heb ik al eerder gedefinieerd, de opbrengst is inmiddels hoger dan de kosten. Mijn totale (netto) inkomen per maand heeft de € 2000 overschreden, mede dankzij deze website.

Inmiddels heb ik 2012 afgerond, met positief resultaat en ben bezig met de belastingaangifte voor afgelopen jaar. Het is een noodzakelijk kwaad, de aangifte is niet zoveel werk, omdat ik maandelijks de inkomsten en kosten bijhoud in een spreadsheet. Ik verwacht dat de belastingdienst mijn opgave wederom zal accepteren.

Ik krijg nog steeds vragen binnen over het onderwerp “geld verdienen op internet”. Deze vragen probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden. Mijn antwoorden zijn mijn zienswijze.

Als je gaat ondernemen op internet, dan moet je houden aan de Nederlandse wetgeving. Echter als jou doelgroep uit andere landen komt, dien je ook rekening te houden met de wetgeving uit deze landen. Bijvoorbeeld als je bezig gaat houden met website die een erotische inhoud hebben. M.i. zijn er betere mogelijkheden om geld te verdienen. Waarschijnlijk zul je hierbij beter voelen.

Previous articleDuitsland: 3 ton boete voor telemarketing
Next articleGegevens 250.000 twitteraars gestolen