Misleidende promotie e-mails 2bemobile (NS MARKETING & SALES LIMITED)

0

Bij de reclamecode commissie kun je klachten indienen m.b.t. informatie. In december 2014, kreeg iemand een email met een aanbod van 2bemobile dat voor hem een gratis website zouden gaan bouwen. Nadat de ontvanger om meer informatie had verzocht, bleek dat er allerlei addertjes onder het gras zaten, zoals:

1. Eenmalige kosten van €97 voor de installatie
2. Abonnement van € 14,95 per maand

De ontvanger heeft hierover een klacht ingediend bij de reclamecode commissie.

Deze commissie heeft hem gelijk gegeven, om dat de totaalprijs niet in de reclame uiting is weergegeven. (Beslissing: “De Commissie acht de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.”) (Uitspraak reclame code commissie)

Als je naar de website van de 2bemobile (NS MARKETING & SALES LIMITED), ontbreken daar bijvoorbeeld het Kvk nummer en de vestingsgegevens. Dit zijn zaken waarover je ongerust moet gaan maken. Via de kvk kom je achter het KvK nummer 58740767.

Ga je verder zoeken dan blijkt dat NS MARKETING & SALES LIMITED handelend onder de naam 2BEMOBILE door de rechtbank in staat van faillissement verklaard.

Bronnen:
1.http://www.curatoren.nl/fo/insolventie/264981/ns-marketing-sales-limited/
2. http://www.opencompanies.nl/elektrotechniek-ns-marketing-sales-limited-utrecht-58740767
3. http://www.z24.nl/faillissementen/ns-marketing-sales-limited

Daarnaast is het zorgelijk dat het bedrijf, wettelijk verplichte informatie niet vermeld op de website. En blijkbaar werkten de onweerstaanbare SEO technieken zo goed, dat het bedrijf failliet is gegaan.

Previous articleIk wens jullie een fijn Pinksteren toe !!!
Next articleWaarom ik geen cursus schrijf en hiermee bakken met geld ga verdienen