Money machines of Geldmachine bestaan echt niet!

0
Money machines of Geldmachine bestaan echt niet!
Money machines of Geldmachine bestaan echt niet!

Onlangs heb ik via eBay een cd-rom aangeschaft met 220.000 e-books en artikelen, die tot het publieke domein behoren. Periodiek koop ik dit soort materiaal om inspiratie op te doen of gewoon uit nieuwsgierigheid.

Onlangs heb ik via ebay een cd-rom besteld met 220.000 ebooks, die behoren tot het publiek domein. Ik koop af en toe dit soort materiaal om inspiratie op te doen of uit nieuwsgierigheid. Op de cd-rom kwam ik het bestand cash-machine tegen. Via de cash-machine kon je in een aantal eenvoudige stappen geld verdienen met het internet. Als dit aanschafte, kreeg je de licentie rechten en gratis programma om ebooks te maken. Het was de bedoeling dat je ebooks online ging verkopen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het stoppen met roken, het verminderen van je schulden en niet te vergeten het promoten van dit programma. Je verkoopt met dit programma “gebakken lucht” en het is een vorm van MLM. Je verkoopt niets of je verkoopt informatie wat afkomstig is vanuit het publieke domein.

De Ontdekking van ‘Cash Machine’

Op de cd-rom stuitte ik op een bestand genaamd ‘Cash Machine’. Via deze ‘Cash Machine’ kon je in een aantal eenvoudige stappen geld verdienen op het internet.

Onder een “fake email en een anonieme IP” heb ik mij ingeschreven voor een programma van een Nederlandse MLM’er.

Ik krijg nu regelmatig (spam) post. Hun geheim zou zijn dat je websites moet gaan aanmaken en ebooks moet gaan verkopen. Je zou kunnen verdienen 1200 euro per uur. De mogelijkheden waren ongekend. Je zou financieel onafhankelijk worden. Alleen je moet betalen om lid te worden en zodoende een licentie krijgen voor de Nederlandse versie  van “Internet cash machine”. Het concept is hetzelfde, het materiaal veelal vertaald in het Nederlands. Via PayPal kun je geld overmaken naar degene die meedoen in deze Piramide variant. Wat mij opvalt is dat ze geen gebruik maken van paypal of creditcard. Als paypal of creditcard gebruikt, ben je als gebruiker beschermt, als de koop niet bevalt kan je via paypal een claim indienen.

Wat Houdt de ‘Cash Machine’ In?

Bij aanschaf van ‘Cash Machine’ kreeg je de licentierechten en een gratis programma om e-books te maken. Het doel was om zelf e-books online te gaan verkopen. Onderwerpen zouden variëren van stoppen met roken tot het verminderen van schulden, en niet te vergeten het promoten van dit programma.

Is het een Betrouwbare Methode?

Met dit programma verkoop je, naar mijn mening, “gebakken lucht”. Het is een vorm van MLM (Multi-Level Marketing). Je verkoopt óf niets óf je verkoopt informatie die afkomstig is uit het publieke domein. Het is volstrekt onbetrouwbaar!

Waarom Ik het Afkeur

Hoewel ik dit soort “ondernemingsactiviteiten” afkeur, is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Als je ervoor kiest je in te schrijven voor zo’n programma, is dat jouw beslissing. In Nederland is het organiseren van piramidespelen echter bij wet verboden.

Piramidespelen en MLM

Piramidespelen vallen onder MLM. Een teken aan de wand is dat verschillende affiliate programma’s zijn gestopt met het promoten van dit soort programma’s. Op diverse internetfora, zoals TrosRadar, kun je hierover vragen stellen. Google kan ook een handige tool zijn om hierover informatie te vinden.

In Nederland is MLM niet verboden, maar piramidespelen zijn dat wel. Een stelling die circuleert op fora is: “MLM is legale oplichting en een piramidespel is illegale oplichting.”

Het Uiteindelijke Gevolg

Vroeg of laat gaat dit soort praktijken fout. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Zoals ik eerder al aangaf, ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen daden. Als je deelneemt aan een piramidespel en daarvan verkoopt, ben je ook nog strafbaar.