Nederlandse Marketing Opleidingen: Top Cursussen en Studies

0
Nederlandse Marketing Opleidingen: Top Cursussen en Studies
Nederlandse Marketing Opleidingen: Top Cursussen en Studies

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de beste Nederlandse marketingopleidingen, zowel op HBO- als WO-niveau, en online cursussen om je marketingvaardigheden te ontwikkelen.

Marketing Basics: Marketingopleidingen op HBO-niveau

Verschillende hogescholen in Nederland bieden marketinggerelateerde opleidingen aan. Enkele populaire opleidingen zijn:

Commerciële Economie

Commerciële Economie is een brede marketingopleiding op HBO-niveau die studenten voorbereidt op een carrière in marketing, sales en communicatie (1). Hogescholen zoals Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Fontys Hogescholen bieden deze opleiding aan.

International Business and Marketing

International Business and Marketing is een HBO-opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in marketing en business development (2). Deze opleiding wordt aangeboden door onder andere Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Specialisaties in Marketing

Naast de algemene marketingopleidingen zijn er ook gespecialiseerde opleidingen en cursussen beschikbaar:

Digitale Marketing

Verschillende hogescholen en opleidingsinstituten bieden cursussen en opleidingen aan op het gebied van digitale marketing, zoals Beeckestijn Business School, SRM Opleidingen en LOI (3).

Content Marketing

Voor degenen die zich willen specialiseren in content marketing, bieden opleidingsinstituten zoals NIMA, Frankwatching en Lectric gespecialiseerde cursussen aan (4).

Social Media Marketing

Social Media Marketing cursussen zijn beschikbaar bij onder andere NIMA, SRM Opleidingen en How & Knower (5).

Neuromarketing

Neuromarketing is een opkomend vakgebied binnen marketing. Opleidingsinstituten zoals TIO University of Applied Sciences en Beeckestijn Business School bieden gespecialiseerde cursussen aan (6).

Masteropleidingen in Marketing

Voor degenen die een WO-opleiding in marketing willen volgen, zijn er verschillende masteropleidingen beschikbaar:

Master Marketing Management

De Master Marketing Management wordt aangeboden door universiteiten zoals de Erasmus Universiteit Rotterdam, Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam (7).

Master Digital Marketing

De Master Digital Marketing is een gespecialiseerde masteropleiding die studenten voorbereidt op een carrière in digitale marketingstrategie en -management. Deze opleiding wordt aangeboden door universiteiten zoals de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Twente (8).

Online Marketing Cursussen

Er zijn tal van online cursussen beschikbaar om je marketingvaardigheden verder te ontwikkelen. Deze cursussen kunnen een flexibelere en kosteneffectievere optie zijn in vergelijking met traditionele opleidingen. Enkele populaire online cursusaanbieders zijn Coursera, Udemy, LinkedIn Learning en edX (9).

Conclusie

Het volgen van een marketingopleiding in Nederland biedt je een solide basis om een succesvolle carrière in marketing op te bouwen. Afhankelijk van je interesses en doelen, kun je kiezen uit verschillende opleidingen op HBO- en WO-niveau, gespecialiseerde cursussen en online leermogelijkheden om je marketingvaardigheden te ontwikkelen en je kennis uit te breiden.

Bronnen

(1) Keuzegids HBO 2021. (2020). Centrum Hoger Onderwijs Informatie.
(2) Keuzegids HBO 2021. (2020). Centrum Hoger Onderwijs Informatie.
(3) Digitale Marketing Opleidingen. (n.d.). Retrieved from Beeckestijn Business School, SRM Opleidingen, and LOI websites.
(4) Content Marketing Cursussen. (n.d.). Retrieved from NIMA, Frankwatching, and Lectric websites.
(5) Social Media Marketing Cursussen. (n.d.). Retrieved from NIMA, SRM Opleidingen, and How & Knower websites.
(6) Neuromarketing Cursussen. (n.d.). Retrieved from TIO University of Applied Sciences and Beeckestijn Business School websites.
(7) Master Marketing Management. (n.d.). Retrieved from Erasmus Universiteit Rotterdam, Tilburg University, and Universiteit van Amsterdam websites.
(8) Master Digital Marketing. (n.d.). Retrieved from Vrije Universiteit Amsterdam and Universiteit van Twente websites.
(9) Online Marketing Cursussen. (n.d.). Retrieved from Coursera, Udemy, LinkedIn Learning, and edX websites.

Previous articleOnline Ondernemen: Zakelijk Succes op Internet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here