Of ik gebruik maak van Google analytics en wat ik doe met deze informatie?

0

Ik maak gebruik van Google analytics voor het optimaliseren van mijn websites. Hoe dit doe, ik bekijk per website wat het (internet) verkeer is naar mijn website. Waar het mij omgaat is hoe de bezoekers op mijn website terecht komen en via welke pagina ze het meest vertrekken. Het liefst met een actie, wat voor mij inkomen genereerd.

Als ik weet hoe google lezer interesse in mijn websites hebben getoond, pas ik hierop de advertenties aan naar hun interesse. Met uiteraard als doel dat ze klikken op een banner en een product kopen. Tenslotte ik ben internetondernemer en mijn doelstelling is met maken van winst. Het is een proces wat zich voortdurend moet plaats vinden. Niet dagelijks maar wel regelmatig, ik bekijk mijn top 20 maandelijks. De top 21 t/m 100 heeft voor mij minder voorrang. Google heeft als voordeel dat mij gegevens uit analytics digitaal kan aanbieden. Als ik zie dat er geen verkeer is op een website, ga ik onderzoeken hoe dit zou kunnen komen.

Het zou zomaar kunnen zijn dat er seizoensinvloeden zijn, of dat mij concurrenten het beter zijn gaan doen, en het aantal concurrenten in een bepaalde Niche is toegenomen.

Dat het aantal concurrenten toeneemt is iets waar je als internetondernemer vaak mee te maken krijgt. Ik ga dan onderzoeken, hoe goed ze zijn, wat hun bedreigingen kunnen zijn voor mijn onderneming. Vaak blijken het websites te zijn, die SEO geoptimaliseerd op internet worden geplaatst, een proecjt van een collega internetondernemer. Vervolgens vinden er geen activiteiten meer op plaats en sterft deze een stille dood.

A.d.v. Google analytics ga ik bekijken hoe ik mijn websites kan verbeteren, zodat ik beter kan gaan scoren. Dit is een proces wat niet in een dagen gebeurt, maar hier gaan maanden overheen. Echter als ik een dode website bezit en deze voor mij geen (genoeg) inkomen meer genereerd, ben ik genoodzaakt deze af te stoten. De informatie die op de website, blijft altijd beschikbaar om te gebruiken voor een nieuw project.

Google analytics geeft ook aan welke gedeelten van uw website goed presteren en welke pagina’s het populairst zijn. Wat interessant is hoeveel bezoekers nieuwe bezoekers zijn. En daarnaast kun je analytics koppelen met adsense. Misschien ook interessant is waar de bezoekers vandaan komen. Stel je hebt veel bezoekers uit de VS en je advertenties zijn Nederlands georiënteerd. Je zou kunnen overwegen om de advertenties aan te passen.  

Daarnaast geeft analytics aan hoeveel keer een zoekwoord wordt vertoond en hoeveel keer hierop wordt geklikt en de gemiddelde positie in google.

Voor een webmaster is Google analytics van ontschatbare waarde, omdat je de informatie kunt gebruiken voor het optimaliseren voor de zoekmachines.

Ik hoop dat ik een beetje je vraag hebt kunnen beantwoorden. Ik wil het onderwerp Google analytics uitgebreider gaan behandelen, tenslotte het is m.i. de tool voor een webmaster.

N.a.v. een vraag van een bezoeker https://verdiengeldopinternet.nl/vragen-over-geld-verdienen/

Previous articleVraag: Is Plus500 te vertrouwen en heeft deze een vergunning van de AFM?
Next articleVraag: Hoe moet de structuur van een website zijn?