Omega.Best gestopt en mensen zijn hun geld kwijt

0
Diverse computer hacking shoot
Omega.Best gestopt en mensen zijn hun geld kwijt

Omega.best is gestopt en veel mensen zijn nu hun investering kwijt. Mensen schrijven ons in paniek met de vraag hoe dit kan en of ze nog hun geld terugkrijgen. Bedrijven zoals Omega.best, werken vanaf het buitenland, zodat ze niet onder toezicht staan van de AFM.  In een eerder artikel beschreven wij onderbouwd en gemotiveerd, waarom je niet in Omega.best moet investeren. De AFM had al vaker tegen dit soort activiteiten gewaarschuwd en niet voor niets.

De website geeft aan: “TEMPORARY MAINTENANCE BREAK. SERVERS AND DATABASE ARE IN OPTIMIZATION PROCESS 暂时性的维护过程。 服务器以及资料库正在进行最佳化当中”. Wat de website aangeeft is niet voor niets, want ze zijn gestopt. Elke Ponzi stopt vroeg of laat.

Kenmerken Ponzi

Elke keer als een nieuw marketing bedrijf opstart, waarmee je veel geld in korte tijd kan verdienen, hebben wij onze twijfels. Snel geld verdienen bestaat niet op internet! Dit soort bedrijven werken altijd met Multi Level Marketing (MLM). MLM wordt gebruikt om in korte tijd zoveel mogelijk potentiele slachtoffers te benaderen. Het product is altijd gebakken lucht, zoals advertentie packs of punten. In dit soort MLM’s heet het AdPacks. Een combinatie van MLM, AdPacks en in korte tijd veel geld verdienen, is te mooi om waar te zijn.

Geld terugkrijgen van een Ponzi

Het is bijna onmogelijk om je geld terug te krijgen. Het geld wat je in een Ponzi, wat wij denken dat het bedrijf Omega.best is, is onmogelijk. Dit geld is simpel weggesluisd naar de organisatoren.

Wat kan je wel doen is melding maken bij de AFM en aangifte doen bij de politie. Met deze klachten wordt altijd iets gedaan. Bijvoorbeeld, er zijn mensen die geld verdienen met Ponzi’s, door mensen lid te maken van zo’n club. Deze mensen blijven vaak buiten schot, een aangifte zorgt er voor dat deze mensen zichtbaar worden en mogelijk kunnen worden vervolgd.

Waarschuwing Italiaanse toezichthouder

Consob heeft opdracht gegeven tot sluiting van 8 nieuwe websites die illegaal financiële diensten aanbieden. De autoriteit heeft gebruik gemaakt van de bevoegdheden die voortvloeien uit het “groeidecreet” (wet nr. 58 van 28 juni 2019, artikel 36, lid 2-terdecies), volgens welke Consob opdrachtgevers van internetconnectiviteit kan opdragen toegang vanuit Italië tot de websites waar financiële diensten worden aangeboden zonder toestemming.

  1. Overeenkomstig artikel 99, lid 1, letter d), van de Geconsolideerde Wet op Financiën – TUF, het bod aan het in Italië wonende publiek genaamd “Omega Best” betreffende financiële investeringen door Expedite Spzoo en Nautilius Investment Ltd bij gebrek aan het voorgeschreven prospectus, ook via de website www.omega.best (resolutie nr. 21251 van 5 februari 2020);
  2. Overeenkomstig artikel 101, lid 4, letter c), van de TUF, de reclameactiviteit uitgevoerd door de heer Emanuele Fiore zonder de vereiste autorisaties, via de websites www.manuelcooper.com en https: // manuel. omegaita.it evenals de facebookpagina https://www.facebook.com/groups/241778882951122, met betrekking tot het openbare aanbod van investeringen van financiële aard genaamd “Omega Best” gepromoot via de website www.omega.best (resolutie nr. 21250 van 5 februari 2020).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here