Opgepast op Internet!

0
Opgepast op Internet!
Opgepast op Internet!

Wanneer je je mailbox of Facebook bekijkt, zie je ongetwijfeld talloze aanbiedingen die beweren dat je veel geld kunt verdienen. Een van deze methoden zijn binaire opties, waarmee je veel geld kunt verdienen, maar ook veel kunt verliezen. Volgens de aanbieders hoef je alleen maar de koersen in de gaten te houden; verkoop als ze dalen en koop als ze stijgen. Het lijkt erg aantrekkelijk, maar een foute inschatting kan leiden tot een aanzienlijk verlies van je inzet.

In Nederland hebben we de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die zich inzet voor eerlijke en transparante financiële markten. De AFM draagt als onafhankelijke gedragstoezichthouder bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland. Aanbieders die diensten in Nederland willen aanbieden, moeten worden goedgekeurd door de AFM. Veel aanbieders van binaire opties zijn echter in het buitenland gevestigd en vallen niet onder het toezicht van de AFM.

Voordat je ook maar één cent investeert in binaire opties, moet je onderzoeken of de aanbieder betrouwbaar is. Vergeet ook niet dat je met je eigen geld speelt. Er wordt altijd aangeraden om alleen geld te gebruiken dat je kunt missen. Kun je dat geld echt missen?

Naast winnaars zijn er veel verliezers in de wereld van binaire opties. Wie betaalt de winst die uit koersstijgingen voortkomt? Het antwoord is de verliezers, en jij zou potentieel een van hen kunnen zijn.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen financiële handelingen.

PS: Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.