Passief Inkomen via Websites: Mythen en Realiteiten

0
Passief Inkomen via Websites: Mythen en Realiteiten
Passief Inkomen via Websites: Mythen en Realiteiten

Ik heb diverse e-mails ontvangen van mensen die geïnteresseerd zijn in het genereren van passief inkomen. Uit deze berichten begrijp ik dat sommigen denken dat het simpelweg opzetten van websites zal leiden tot het verdienen van een passief inkomen. Echter, de term ‘passief inkomen’ is misschien niet de meest accurate benaming voor inkomsten gegenereerd via internet.

Het opzetten van een aantal websites is slechts het begin van het proces. Het is van cruciaal belang dat je de website onderhoudt; elke website vereist regelmatige updates en de inhoud moet actueel blijven. Een verouderde website zal je weinig opleveren. Bovendien, met het ‘bouwen van een website’ bedoel ik niet zomaar het in elkaar zetten van een paar webpagina’s. De website moet rijk en relevant zijn qua inhoud om te voldoen aan de criteria die zoekmachines zoals Google stellen. Het is dus niet voldoende om een website met slechts 5 pagina’s te hebben; een website moet minimaal uit 100 pagina’s bestaan. Het onderwerp van de website moet interessant zijn voor je doelgroep, zodat mensen je website blijven bezoeken. Een tevreden bezoeker zal mogelijk ook jouw website promoten. Een slecht geconstrueerde site zal niet verkopen op internet, waardoor je een website zonder bezoekers krijgt. En een website zonder bezoekers is ten dode opgeschreven.

Een rendabele website is er een die meer dan €14,50 per jaar oplevert, aangezien de kosten voor de domeinnaam bijvoorbeeld €8,50 zijn en de hostingkosten €6,00 bedragen.

Dit houdt in dat jouw website bezoekers moet aantrekken die producten afnemen of op de banner van Adsense klikken. Dit impliceert dat een website minimaal 40 clicks van Adsense moet krijgen. Een klik heeft gemiddeld een waarde van €0,40. Ongeveer 0,24% van de bezoekers klikt op een Adsense-banner. Dit betekent dat je jaarlijks 4179 bezoekers naar je website moet trekken om uit de kosten te komen, wat neerkomt op ongeveer 12 bezoekers per dag. En daar zul je voor moeten werken.

Om succesvol te zijn, moet je bereid zijn hard te werken en een beheersbaar aantal websites durven opzetten. Je moet constant bezig zijn met vernieuwing en verbetering om een inkomen te kunnen genereren. Het is geen gemakkelijke taak. Een tip die ik je kan geven is om klein te beginnen en jezelf de kneepjes van het vak te leren door ervaring op te doen, oftewel ‘learning on the job’. Dit leer je niet in een dag, en zeker niet door een dure online cursus.