Roehm Finance Review en Ervaringen: Oplichting en Fraude?

0
Roehm Finance Review en Ervaringen: Oplichting en Fraude?
Roehm Finance Review en Ervaringen: Oplichting en Fraude?

Roehm Finance, ook bekend als de Bitcode Method, adverteert actief op Facebook. Echter, de marketingmethoden van dit bedrijf roepen ernstige twijfels op (“RED FLAG“). Bovendien opereert het buiten het toezicht van de AFM, wat zorgen baart over de betrouwbaarheid ervan.

Marketing en fictieve landingspagina

Facebook is een populair platform voor advertenties. Er zijn echter ook adverteerders actief die frauduleuze intenties hebben, waarbij ze valse identiteiten aannemen of misbruik maken van de identiteit van bekende personen.

Onlangs dook er een advertentie op Facebook op over schulden. Wanneer men op deze advertentie klikt, wordt men doorgestuurd naar een specifieke landingspagina. De adverteerder gebruikt hiervoor een fanpagina’s op Facebook als dekmantel. Wanneer je de advertentie volgt, kom je uit op een nagemaakte pagina van het Algemeen Dagblad (AD). Dit artikel refereert aan een niet-bestaande uitzending van het tv-programma Dragons‘ Den van omroep WNL, waarin een presentatie wordt gegeven over een idee voor een geautomatiseerd bitcoin-handelsplatform.

Op deze landingspagina staat een verzonnen verhaal. Als bezoekers €250 of meer storten, zouden ze zogenaamd automatisch geld gaan verdienen via dit bitcoin-platform. De adverteerder beweert dat de Bitcode Method het voor iedereen mogelijk maakt om in bitcoins te handelen, zelfs voor mensen zonder technische kennis of ervaring in beleggen.

Nadat ze haar eerste storting van € 250 had gedaan, ging het handelsplatform aan het werk door bitcoins te kopen als de waarde laag was en te verkopen als de waarde hoog was. Binnen drie minuten was het bedrag waar ze mee was begonnen tot een saldo van € 353,18 gestegen. Dat is een winst van € 103,18.

Via een affiliate link kom je uiteindelijk terecht op de pagina van roehm finance, een bitcoin trader.

Via een Facebook-advertentie over schulden leidt een klik naar een misleidende landingspagina. De adverteerder maskeert zich achter fanpagina's op Facebook.
Via een Facebook-advertentie over schulden leidt een klik naar een misleidende landingspagina. De adverteerder maskeert zich achter fanpagina’s op Facebook.

Roehm finance

De AFM geeft een waarschuwing dat het handelen in crypto’s risicovol en adviseert consumenten hierin vooraf goed te verdiepen. Roehm finance werkt vanuit Cyprus en valt buiten het toezicht van de AFM.

Je moet een storting doen van minimaal € 100, maar de kans is groot, dat je het heel snel verliest.

Je moet je registeren met Email en je telefoonnummer. Dit is handig, want dan kan je ook worden gebeld door het bedrijf met verzoek om meer geld te investeren. Zodat je veel geld kunt kwijt raken. Het is een RED FLAG!

De ervaringen op internet zijn zeer negatief. Er wordt geschreven dat het oplichting is.

  1. Roehm Finance Review (roehmfinance.co Scam) (personal-reviews.com)
  2. Roehm Finance Reviews (roehmfinance.co scam) (forexdepositbonuses.com)

Als je winst hebt gemaakt, weigert het bedrijf uit te betalen, schuilend achter een reeks verzonnen excuses. Klanten worden aan het lijntje gehouden, terwijl hun verdiende geld onbereikbaar blijft.

De advertentie bevat verschillende 'dark patterns', misleidende technieken die gebruikers manipuleren tot ongewenste acties.
De advertentie bevat verschillende ‘dark patterns’, misleidende technieken die gebruikers manipuleren tot ongewenste acties.

Dark patterns

Roehm Finance en zijn partners hanteren dark patterns in hun aanpak. Ze misleiden door gestolen identiteiten te gebruiken, valse winstverwachtingen voor te spiegelen en druk uit te oefenen met tijdsgebonden aanbiedingen. Deze technieken wekken onterechte verwachtingen en verhullen de werkelijke intenties.

Conclusie

Roehm Finance, actief adverterend op Facebook via affiliates, opereert gevaarlijk buiten het toezicht van de AFM. Hun landingspagina is een broeinest van dark patterns, misleiding en regelrechte oplichting. Het internet is bezaaid met negatieve ervaringen, waarin het bedrijf als oplichter wordt gebrandmerkt. Als hun reclame te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo! Wees gewaarschuwd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here