Statistieken (vervolg)

0

StatistiekenHet is genoegzaam bekend dat je informatie nodig hebt, hoe je website presteert op internet. Op een of andere manier moet je deze informatie verkrijgen. Je kan de informatie halen van je server, maar dan heb je enkel en alleen maar gegevens. Je hebt informatie nodig. Gegevens worden omgezet in informatie, je wilt natuurlijk weten hoe en hoe vaak iemand op je website komt en met welk zoek word. Er zijn diverse programma die je daarbij kunnen help of juist niet.

Je kan je aan melden bijvoorbeeld yellowtracker of bij onestat.  Wat leveren die website voor diensten, zij leveren statistieken voor je website. Je moeten een code installeren en vervolgens wordt gemeten en geanalyseerd waar het internet verkeer vandaan komt en wat de trends zijn. Interessant ja, maar niet alleen voor mij.

Onze concurrenten kunnen deze statistieken ook uitlezen en deze informatie gebruiken om ons te beconcurreren met onze eigen zoek worden en met websites waar wij ons verkeer vandaan halen. Deze gratis statistieken zijn zeer nuttig als je een hobby webpage hebt.

Voor een internet ondernemer kan dit zijn concurrentie positie ernstig verstoren. Iedereen weet hoe en waar het ”internet” verkeer vandaan komt en tegen welke hoeveelheden. Onze concurrenten kunnen ons gaan beconcurreren en vervolgens meten of ze succesvol zijn. (Ze halen internet verkeer bij je weg, door hun website aan te passen, met statistieken afkomstig van jou website.) Dit kan niet de bedoeling zijn…..

In een andere artikel ga ik in op welke statistieken goed en betrouwbaar zijn voor een webmaster. (Deze statistieken zijn er in de vorm van google analytics  en piwik.)

Wordt op korte termijn vervolgd!

Previous articleVraag: Heb je een voorbeeld van een ebook dat behoort tot het publieke domein?
Next articleHet volgen van concurrenten