Supersnel rijk worden online?

0
Supersnel rijk worden online?
Supersnel rijk worden online?

Het verlangen om supersnel rijk te worden is een droom waar velen van ons van dromen. Maar wat is de werkelijkheid? De werkelijkheid is dat je als internetondernemer hard moet werken voor je geld, en dit kan ik uit eigen ervaring beamen. Op dit moment bezit ik meer dan 100 websites, waarvan 20% verantwoordelijk is voor 80% van mijn online inkomsten. De overige 80% levert slechts 20% van mijn inkomsten op en draagt juist 80% van de kosten.

Binnen die 80% zijn er een aantal websites die helemaal geen opbrengsten genereren en alleen maar geld kosten. Wat ik meestal doe, is kijken naar de kosten die het met zich meebrengt om deze websites een jaar in stand te houden. Als het te duur is, besluit ik ermee te stoppen. Ik blijf niet vasthouden aan een verloren zaak.

De 20% die verantwoordelijk is voor 80% van mijn opbrengsten, onderhoud ik goed en ik probeer deze websites verder te promoten. De overige 80% krijgt minder aandacht van mij. Het klinkt misschien vreemd, maar dit is de werkwijze die nodig is om er financieel beter van te worden. Uiteindelijk onderneem je niet voor niets.

Elke website beschouw ik als een project op zich. Mijn nieuwste project is deze website, en het kost veel tijd en moeite om deze succesvol te maken. Inmiddels heb ik al bereikt dat deze vindbaar is op internet. Op het zoekwoord “verdien geld met internet” staat mijn website momenteel op de 56e plaats in de zoekresultaten.

Tot nu toe hebben 10 unieke bezoekers mijn website weten te vinden. Natuurlijk ben ik hier nog niet tevreden mee. Mijn doel is om 500 unieke bezoekers per dag te krijgen. Om dit te bereiken, moet de opbrengst van deze website minstens € 500 zijn. Dit bereik ik voornamelijk via affiliate-programma’s.

Net als elke andere internetondernemer gaat het mij niet snel genoeg. Toch moet ik geduld hebben, gezien de hoge concurrentie. Misschien moet ik genoegen nemen met lagere inkomsten.

Wat je vooral niet moet doen, is te snel opgeven. De concurrentie is hevig, maar als je de strijd niet aangaat, zul je nooit winnen. Blijf vooral werken aan je website, zorg ervoor dat de kwaliteit goed is, en uiteindelijk zullen de beloningen in de vorm van meer bezoekers vanzelf komen.

Geduld is een schone zaak.