Twitter groeit minder snel dan verwacht

0

twitter-bird-white-on-blueTwitter voegt op een veel minder snel tempo gebruikers toe dan de leiding van het bedrijf zelf voorspelde in 2012.

In december kondigde Twitter aan dat het 200 miljoen actieve gebruikers had.

Bronnen van AllThingsD zeggen dat CEO Dick Costolo dat aantal dit jaar wilde laten verdubbelen.

De groei van het ledenaantal zou echter zijn vertraagd, waardoor het sociale netwerk nu nog maar zo’n 240 miljoen gebruikers zou hebben. Als die trend zich voortzet, zou het netwerk dit jaar met 30 procent in plaats van 100 procent groeien.

Facebook

Twitter maakte donderdag bekend dat het zich voorbereidt op een beursgang. In een tweet stelde het bedrijf dat het de eerste documenten hiervoor heeft ingediend.

De groei van het aantal Twitter-gebruikers zou nu ongeveer gelijk zijn aan de toename van het aantal Facebook-gebruikers voordat dat bedrijf naar de beurs ging. Het totale ledenaantal van Facebook ligt met meer dan een miljard echter veel hoger.

Bovendien zijn er veel mensen die Twitter korte tijd proberen en vervolgens weer stoppen met de dienst, stellen anonieme medewerkers tegenover AllThingsD.

Omzet

Met de advertentiekant van het sociale netwerk gaat het wel goed. Volgend jaar zou een omzet van 900 miljoen dollar worden bereikt, drie keer meer dan dit jaar. Vorige week maakte Twitter bekend dat het het mobiele advertentienetwerk Mopub had gekocht.

Bij de beursgang zou Twitter volgens eerdere geruchten worden gewaardeerd op ongeveer 15 miljard dollar.

bron nu.nl

Previous articleLet op WordPress 3.61 is uit
Next articleGeldmachines bestaan nog steeds niet!