Twitter volgers vervolg

0

voorbeeld twitter

Op 18 december 2012 had ik 321 Twitter volgers en vandaag 14 januari 2013 zijn deze volgers gestegen naar 372 volgers, een toename van ruim 50 volgers. Dit zou dus gevolgen kunnen hebben voor een toenamen van het aantal bezoekers. Echter niets is minder waar het aantal bezoekers naar deze website neemt niet toe. Uiteraard ben ik dit gaan analyseren want ik wil weten wat de oorzaak is. Wat blijkt nu, dat een bedrijf of persoon zich 3 x had aangemeld als volger met elke keer een andere naam, zoals Michael, Michael Zeng en Joe Zeng. Deze 3 volgers hadden exact dezelfde omschrijving en profielfoto. Van deze 3 “fake” volgers hoe ik geen actie te verwachten. Eveneens niet van bedrijven die hetzelfde willen als wat ik wil. Kortom de 372 volgers zijn volgers die geen “Call to action” gaan doen.

Heel veel van (op dit moment) 372 volgers, zijn “papieren volgers” Dit zijn dus, volgers die geen actie gaan ondernemen,  behalve zoveel mogelijk Twitter accounts te gaan volgen. Met enkel maar de doelstelling om meer volgers te verkrijgen. In feite is dit een soort van Twitter accounts spam. Ik vermoed dat facebook dezelfde trend zal vertonen. Het zou zomaar kunnen dat sociale media voor sommige bedrijven wel eens een grote zeepbel zou kunnen zijn. Wat heb je aan “fake” volgers. likes enz….!

Met het twitteraccount dat ik gebruik, probeer ik, mijn doelgroep te bereiken, met als doel dat er meerdere bezoekers naar mijn website komen. Een van de tactieken om meer volgers te krijgen is jezelf aan te melden bij een aantal twitteraars. De meeste doen de standaard actie om je terug te volgen. Als je eenmaal boven een aantal volgers zit, gaan deze vanzelf groeien. Ik neem voor mijnTwitter account, heel weinig actie en het aantal bezoekers blijft gestaag groeien. Per maand krijg ik er 50 bezoekers bij. Ik merk ook dat naarmate mijn Twitter volgers toenemen, het aantal aanmeldingen stijgt.

Als je deelneemt aan een actie om het aantal twitteraars te doen stijgen, doen ze het exact wat ik doe. Ik verwacht dat ik aan het einde van het jaar op zo’n 1500 Twitter volgers zit. De meerderheid van deze 1500 volgers zal geen “Call to action” doen.

Ik kan wel, straks melden op mijn website dat ik ruim 1500 Twitter volgers heb.  Het merendeel Michaels en Zengs. Wie houdt nu wie voor de gek? 

“You Follow Me And I Follow You” 

 

Previous articleReview spaarprogramma moneymiljonair
Next articleMijn verdiensten op internet vervolg