Valt het doek voor Tom en Eduard?

0

CourthouseDe bedrijfsactiviteiten van beide heren zijn in de laatste maanden negatief in het nieuws gekomen. Tom en Eduard speelde ongewild in de uitzending van Rambam de hoofdrol. In deze uitzending werden de bedrijfsactiviteiten in een negatief daglicht geplaatst. De heren werden door de uitzending gekoppeld aan het image van online oplichters en louche ondernemers. Een bijna onherstelbare reputatieschade.

N.a.v. van de uitzendingen hebben Tom en Eduard een aangifte gedaan tegen de makers van Rambam en degene die hebben meegewerkt om de uitzending mogelijk te maken. Alle documenten m.b.t. de aangifte van Tom en Eduard staan op Retecool. Uit deze stukken kan ik afleiden dat het OM onvoldoende gronden zag voor een vervolging van alle betrokkene bij het Rambam programma. Tom en Eduard proberen alsnog vervolging te krijgen via een artikel 12 procedure, die ook kansloos lijkt te zijn.

Marketing technisch is zo’n strafproces niet handig, omdat er nog meer negatieve publiciteit gaat ontstaan, die funest is voor een online business. Denk aan de huidige klanten, die hierdoor besluiten te stoppen. Er gaan meer klanten weg, dan dat er bijkomen. Door een strafproces, die openbaar is, worden ook steeds meer spelers betrokken, zoals de landelijke pers en actualiteiten rubrieken.

Naar verluid gaat ook de politiek zich bemoeien met soortgelijke bedrijfsactiviteiten op het internet.

De reputatieschade was zo ernstig dat diverse onlinebedrijven, zoals marktplaats en Daisycon, geen advertenties meer plaatsen van producten van Tom en Eduard. Marketing technisch betekend dit, dat je klanten misloopt en daarmee inkomen.

In de opleidingen (Nima A en B) die ik gevolgd hebt, werd vaak benadrukt hoe reputatie schade kan ontstaan.  Reputatieschade, kan ontstaan als je marketing verhaal niet klopt, met de werkelijkheid. In de producten die Tom en Eduard aanboden, werden beloften gedaan, dat je enorme bedragen kan gaan verdienen op internet. En belangrijker nog je hoeft er bijna niets voor te doen.

Er is nu een blijkbaar niet te stoppen dynamiek op internet ontstaan, waarbij op tal van forums en blogs de heren behoorlijk onder vuur liggen. Blijkbaar is deze druk zodanig dat beide heren hebben besloten om met pensioen te gaan. Tom en Eduard geven zelf aan, dat ze genoeg hebben verdiend.

Vanaf 1 juli 2013 stoppen ze met al hun programma’s en ondersteunen alleen nog de lopende programma’s en de deelnemers hieraan. Ze bieden éénmalig hun kennis aan, die kan je kopen voor € 997 (psychologische prijstelling), hierin zit de “internet marketing” kennis van beide heren.

Zie ook:

  1. Zijn Tom Dingjan & Eduard Kelderhuis oplichters ?
  2. Tom en Eduard verliezen kortgeding tegen de Vara uitzending van 15 april, Nederland 3 om 21.55
  3. Tom en Eduard negatief in het nieuws in Vara Programma Rambam 15 april 2013 om 21.55 Nederland 3
  4. De Day After RamBam met in de hoofdrol Tom en Eduard
  5. Update: slachtoffers Tom en Eduard & handleiding

Wordt waarschijnlijk nog vervolgd.

 

Previous articleDot ML sluit exclusieve overeenkomst om ML/NL verwarring te voorkomen
Next articleGoogle niet verplicht schadelijke resultaten te verwijderen