Verkopen via Ebay en niet iedereen is succesvol op internet

0
Verkopen via Ebay en niet iedereen is succesvol op internet
Verkopen via Ebay en niet iedereen is succesvol op internet

Het jaar is bijna voorbij en ik heb in het afgelopen jaar goede zaken gedaan op Internet. De laatste drie maanden waren echt fantastisch. Geld verdienen met internet is voor mij echt mogelijk.

Ik heb mij vooral gericht op het verkopen van artikelen via een Webshop op Ebay, de gebruikte methode is dropshopping. Deze methode houdt in dat ik geen voorraad hoef aan te houden van artikelen en dat de leverancier zorgdraagt voor de aflevering. Ebay heeft een betaal mogelijkheid voor de klant. Daarnaast worden artikelen als ze op Ebay staan, ook zichtbaar in Google en het interne zoeksysteem van Ebay.

Dus de artikelen die je adverteert op Ebay, worden altijd gevonden en belangrijker nog verkocht. En als ondernemer moet je rekening houden met de belastingwetgeving van een land. In Nederland bijvoorbeeld moet je BTW berekenen voor het totale bedrag wat je importeert van een niet EU land hoger dan €22 en onder de €150. Onder de totale waarde van €22 hoef je geen BTW te betalen. Als het bedrag hoger is als €150, moet je invoerrechten en BTW betalen. De verzendkosten moet je hierin ook meenemen.

Je doet dit niet zomaar, je moet dit per land echt uitzoeken, anders kom je voor verrassingen te staan. In Ebay kan je de douanekosten, mee berekenen, zodat je verrassingen kunt uitsluiten. Je moet de totale prijs aangeven in je advertentie, anders ben je bezig met misleiding en zullen kopers dit niet accepteren.

Winst

De winst afgelopen maanden was hoog, ik verkoop voornamelijk wettelijk toegestaan artikelen. Ik richt mij voornamelijk op de elektronische artikelen, de vraag hierna is groot. Sommige artikelen zijn trendy, zoals buizenversterkers. Geluid van buizenversterkers is van beter kwaliteit dan de huidige versterkers. Ik kan ze goedkoper verkopen dan andere verkopers door goede afspraken te maken met de Dropshipper. Ebay stelt mij in staat om overal ter wereld artikelen te verkopen. Denkbeeldig vanuit mijn eigen luie stoel.
Ik altijd gebruik de dagen tussen kerst en oud en nieuw om tot rust te komen en om terug te kijken, hoe ik heb gedaan en wat beter kan.

Bitcoin

Een paar jaar eerder had in bitcoin minner aangeschaft en hier 0,7 Bitcoins (Waarde €70) mee verdient. Op dat moment had de Bitcoin niet de waarde die ze nu heeft. Ik heb die bitcoin gelaten voor wat het was en vandaag heb ik deze ingewisseld voor ruim €7500. Dit was mijn beste dag van het jaar. Ik ga geen cryptomunt kopen, als ik ze zelf kan minnen. Het geld wat ik hiermee heb verdient ga ik gebruiken om een nieuwe minner (ca €5000) te kopen en de andere €2500 gebruik ik als reservering voor de energie kosten. Een minner gebruikt zo’n 50 kW per dag en deze moet ook betaald worden. Ik werk niet voor niets.

Niet iedereen is succesvol en verdient geld op Internet

Regelmatig krijg ik vragen waarom juist ik, wel (veel) geld verdien op internet. De reden hiervoor is dat hier veel tijd in heb gestoken, om de kennis eigen te maken. Ik heb geëxperimenteerd en hiervan veel geleerd. En ja, ik heb heel veel fouten gemaakt. En van fouten leer je. Daarnaast heb ik inzicht hoe het werkt en ik ben niet bang om iets nieuws uit te proberen.

En niet iedereen heeft deze gave en niet iedereen heeft de kennis. Je kan online cursussen volgen en allerlei NIMA opleidingen, als je niet beschikt over de juiste vaardigheden, wordt het nooit wat. Het is wel waar dat iedereen geld kan verdienen op internet. Als je lid wordt van een panel of je leest betaalde emails, kun je een paar cent per dag verdienen.

En waarom er online cursussen zijn, simpel omdat er vraag naar is. De inhoud van zo’n cursus hoeft overigens niet slecht te zijn. Het kan ook geen kwaad om te experimenteren, maar als het niet lukt, dan moet je iets anders gaan proberen. Ik schat in dat maar zo’n 0,05% er in slaagt als ondernemer. Ik bedoel hiermee dat je dan van huis uit kunt werken en leven van het internet.

Wees vooral eerlijk voor jezelf, als je het inzicht niet hebt, dan wordt je nooit succesvol. En het is geen schande dat je dit niet kan.