Voortgang project forum

0

Inmiddels ben ik bezig het projectforum, ik heb een aantal mensen uitgenodigd om hier deel aan te nemen. Op dit moment loopt het project niet geweldig, er is weinig animo om een goede discussie te starten. Helaas heb ik een aantal mensen van het forum moeten verwijderen omdat ze zich niet aan de forumregels houden. Dit is jammer, maar dit hoort bij het opstarten van een forum. Een forum moet op een bepaald moment gaan leven en een waarde gaan vormen voor de internetgemeenschap. Als een forum hieraan niet voldoet, moet je er gewoon mee stoppen, anders kost het alleen maar tijde en ergernis.

Een forum is zeer interessant voor een internet marketeer , omdat je hier ideeën op kunt doen en kan lezen wat er speelt binnen de gemeenschap. Je kan bijvoorbeeld een discussie opstarten over een niche markt en hier ideeën over opdoen. Een forum is ook interessant als SEO object, als het loopt heb je dagelijkse verse content.

Echter het moet wel lopen en werken. Het meeste commentaar dat ik krijg dat er al vergelijkbare forums zijn, met dito discussies en er is geen ruimte voor een weer een forum. Ik ben natuurlijk een ondernemer en ik probeer graag dingen uit. Ook van een mislukking kan ik leren. Mijn grootste leermoment was, dat ik de registraties van leden niet controleerde, met als gevolg dat het hele forum vol zat met SPAM. Van goedkope sportschoenen tot viagra.Ik ben enkele uren bezig geweest om het e.a. terug te zetten. Dit toonde weer de noodzaak aan van het maken van een back-up. Ik heb het forum geparkeerd op een protected gebied. Degene die toegang nodig hebben krijgen van mij een toegangscode.

Als je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan het project forum. Ik stel er een kleine attentie tegenover van een boekenbon van bol.com (Waarde € 20).

Previous articleGeldhoeveelheid
Next articleTwitter vervolg (3)