Vraag: Heb je een voorbeeld van een ebook dat behoort tot het publieke domein?

0

Er zijn genoeg ebooks die behoren tot het publieke domein, op het internet beschikbaar. Ik wil er wel een kanttekening bij plaatsen, niet elk ebook heeft een waarde. Veel ebooks worden geproduceerd met een doel producten te verkopen. De zienswijze van de schrijver staat er in vermeld. Een voorbeeld hiervan is iemand een gratis ebook weg geeft van profit clicking. De persoon in kwestie wil enkel jou overhalen via hem deel te nemen aan profit clicking, verdien modellen, het miljonairsmodel of een ander dubieus programma.

Een goed voorbeeld van een ebook is de handleiding van Google voor webmasters. Dit ebook heeft een grote waarde voor een webmaster en vormt de basis voor alle SEO ebooks die recentelijk zijn gepubliceerd. Dit ebook behoort niet tot het publieke domein, maar is wel vrij beschikbaar.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) van Google voor beginners (in PDF)

Ik heb onlangs via eBay een DVD gekocht met daarop 220.000 E-books met resell en distribution rights. De prijs hiervan was $ 0,01 en de verzendkosten $ 3,45. Op deze DVD staan E-books voor facebook, Twitter, casinospelen enzovoort. Er zit ook verkoop materiaal bij om een website in te richten waar je dit materiaal kan verkopen, compleet met video’s en je hoeft enkel maar je eigen paypal account in te vullen.

Ik ga dit materiaal niet vertalen of verkopen. Deze ebooks worden vertaald in het Nederlands en zie hier de basis liggen voor de vele ebooks over internetmarketing die je kunt kopen voor € 47,-.

Er zijn ook echt boeken die behoren tot het publieke domein, deze zijn door Project Gutenberg online gezet als e-book. Hier staan 40000 E-books in verschillende talen online. Alhoewel deze boeken (ebooks) vrij oud zijn, kunnen deze wel een basis of een idee vormen waaruit een niche website kan worden ontwikkeld.

Link: http://www.gutenberg.org/

N.a.v een ingezonden vraag. http://verdiengeldopinternet.nl/vragen-over-geld-verdienen/

 

 

Previous articleVraag: Waarom staan de reacties uit en kan ik enkel maar via email reageren?
Next articleStatistieken (vervolg)