Vraag: Is Atlantic Global Asset Management betrouwbaar?

0
Vraag: Is Atlantic Global Asset Management betrouwbaar?
Vraag: Is Atlantic Global Asset Management betrouwbaar?

Voor dat je maar één cent in investeert moet je, voor jezelf nagaan of dit bedrijf wel betrouwbaar is. Een indicatie van betrouwbaarheid is dat de AFM of een vergelijkbare andere instantie in het buitenland, hun activiteiten goedkeuren. Bij Atlantic Global Asset Management is dit niet het geval. De Nederlandse AFM heeft de waarschuwing van de Spaanse CNMV overgenomen. De Belgische FSMA had al eerder gewaarschuwd dat Atlantic Global Asset Management geen bank of investeringsmaatschappij is.

Bovenstaande waarschuwing geeft voor mij aan dat Atlantic Global Asset Management niet een reputatie als betrouwbaar heeft. Ik vind zelf dat dit “bedrijf” kenmerken heeft van een Ponzi. Ik heb al hier eerder over geschreven op 10 mei 2017 dat het niet m.i. niet helemaal “ok” is met dit bedrijf.

Zoals een goede Ponzi betaamd is dit bedrijf bezig met binnen halen van geld. Hiervoor worden handlangers gebruikt. De meeste handlangers weten niet dat dit bedrijf een Ponzi is. En deze rekruteren mensen, ook vaak uit hun familie en vriendenkring, met vervelende sociale gevolgen als deze Ponzi klapt. Familie en vrienden raken hun geld kwijt, hoe kan je nu nog op een verjaardag vertonen, terwijl je ze op de vorige verjaardag, spreekwoordelijk bijna multi miljonair had gemaakt.

Atlantic Global Asset Management gebruikt zogenaamd onderzoek naar cryptocurrency als schuilmantel voor hun “Ponzi” activiteiten. Bitcoins als cryptocurrency is helemaal hot, is vaak in het nieuws en heeft een reputatie als betrouwbaar opgebouwd. Je kan al met Bitcoins betalen als je online maaltijd besteld, je kan er zelfs mee je huis betalen.

Atlantic Global Asset Management lift zo dus mee op de betrouwbaarheid van Bitcoins. Dit is gelijk het argument waarom je in dit bedrijf moet investeren. De FSMA geeft aan informatie te beschikken dat het gaat om een soort van “boiler room” fraude.

Als ik de informatie lees, die beschikbaar is, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Atlantic Global Asset Management de reputatie heeft van betrouwbaar. Ik zal dus nooit in dit bedrijf investeren.

Refertes en meer leesplezier

  1. https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/controleer-je-aanbieder/a/atlantic-global-asset-management
  2. https://www.fsma.be/nl/warnings/atlantic-global-asset-management
  3. https://scamquestra.com/en/new-news/26-atlantic-global-asset-management-is-a-scam-using-investments-in-crypto-currency-as-a-cover.html
  4. https://www.participaties.nl/Forum/Topic/1342636/Koffiekamer_Atlantic-global-asset-management.aspx
  5. https://www.nbb.be/nl/artikels/perscommunique-questra-holdings-questra-world-en-atlantic-global-asset-management