Vraag: Is OneCoin wel betrouwbaar ?

0

OneCoin van Multinational OneLife is niet betrouwbaar. Valuta gebaseerd op een Cryptologie is tegenwoordig een hot item. Mensen zijn ondernemend, daarom zie je veel nieuwe cryptomunten verschijnen. De Bitcoin is de meest bekende en betrouwbare. In deze crypowereld, zijn ook onbetrouwbare personen, die hieraan willen verdienen. Deze mensen zijn goed in marketing en het organiseren. Zo ook met OneCoin, dit bedrijf, heeft meer dan 3,5 miljoen gebruikers en ruim 8 miljard aan omzet.

Volgens het OM van Bulgarije, is dit een piramidespel, gebaseerd op MLM. En schat in dat er 3 miljoenmensen slachtoffer zijn geworden van deze oplichting. Uit de onderstaande artikelen blijkt dat er veel mensen slachtoffer zijn geworden van dit Piramide spel.

  1. https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeffentlichungen/EN/Verbrauchermitteilung/unerlaubte/2017/vm_170427_Onecoin_Ltd_en.html
  2. https://www.waterkant.net/suriname/2018/06/03/gedupeerde-onecoin-voor-12-000-euro-ingestapt-en-alles-kwijt/
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/OneCoin
  4. https://www.ftm.nl/artikelen/inval-hoofdkantoor-onecoin?share=1
  5. https://deslimstebelegger.nl/conversations/opgelicht-door-onecoin
  6. https://www.rtlz.nl/cryptocurrency/chinese-cryptomunt-onecoin-maakt-het-nog-bonter-dan-bitcoin
  7. https://www.rtlz.nl/cryptocurrency/chinese-cryptomunt-onecoin-maakt-het-nog-bonter-dan-bitcoin
  8. https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/eindspel-voor-de-one-coin-tom-lassing.html

Op grond wat in de media is geschreven, is mijn conclusie dat het een Piramide Spel is, die op zijn einde loopt en eerdaags gaat klappen. Er zijn grote bedragen in omgegaan en wederom zijn er slachtoffers. Met de komst van internet, verspreiden kwaad willende organisaties sneller Ponzi’s en Piramide spelen. Ik zelf had niet verwacht dat OneCoin een piramide spel zou zijn. Ik investeer ook in cryptomunten, maar alleen als ik zelf kan minnen. Dit kost mij aan energie 2000 KW per jaar en af en toe een nieuwe minner. Dus als ik ze niet kan minnen, dan vertrouw ik ze niet.

De websites van Onelive en OneCoin zijn nog steeds online en je kan steeds geld storten.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here