Vraag: Kost het veel tijd en moeite om een forum te starten?

0

smsite_logoDeze vraag kreeg toegestuurd, n.a.v. mijn berichten over de start van een forum. Een forum starten kost op zich niet zoveel moeite. Je moet natuurlijk wel de benodigde stappen doorlopen om te komen tot een juiste domeinnaam. Het installeren is binnen 5 minuten gebeurt. Hierna begint de cruciale fase. Er moeten bezoekers naar je forum komen, anders kost dit alleen maar geld en voor ons internetondernemers was een forum bedoeld dat deze geld gaat opbrengen.

Je weet wel opbrengst minus kosten = winst!

Je moet er voor zorgen dat er bezoekers naar het forum  komen en dat deze terugkomen. Je moet een soort beveiliging instellen om te voorkomen dat je forum onder de spam of erger nog onder de porno spam komt. Vergeet niet er zijn een aantal personen, die een forum gebruiken om er zichzelf te promoten. Soms proberen deze personen een forum kapot te maken door vervelende opmerkingen of zinloze discussie te starten.

Voor jou bezoekers moet je zorgen dat het forum aantrekkelijk is, dat het veilig is voor hun en dat ze weten dat er moderators zijn, die ingrijpen als er iets fout op een forum gebeurt. Wat er ook gebeurt, een forum dient te voldoen aan de eisen die de Nederlandse wet stelt. Dus je mag niet zomaar er “afbeeldingen” opzetten, die niet voldoen aan de Nederlandse wetgeving.

Het fijne van een goed geleid forum is, dat er kan discussiëren over tal van onderwerpen, je afgesloten gebieden kan maken voor diverse gebruikers. Voor een internetondernemer is een forum goed om inspiratie op te doen.

Als een forum niet lukt, moet je er gewoon de stekker uittrekken, omdat dit niet winstgevend is en verschrikkelijk veel tijd gaat kosten.

 

Previous articleVraag: Welke software ik gebruik voor het draaien van een forum?
Next articleTwitter vervolg (4)