Vrolijk Pasen en een terugblik op mijn webactiviteiten

0
Vrolijk Pasen
Vrolijk Pasen

Het is vandaag Pasen. iedereen heeft een paar dagen vrij. Misschien een idee om eens te gaan nadenken, met een kladblok en een pen, hoe je geld zou kunnen gaan verdienen op internet. Ik pak zelf deze momenten ook aan om te rust te komen en nieuwe projecten te starten of bestaande websites te verbeteren of te vernieuwen.

Ik kijk altijd terug, welke prestaties mijn activiteiten hebben opgeleverd. Een feit is dat niet alle activiteiten, zijn omgezet naar websites met veel opbrengsten. Ik bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan een website over voetbal, veel (eigen) materiaal geplaatst, goede teksten. Echter deze website is geen succes geworden. Als ik dit project analiseer, heb ik de concurrentie niet goed ingeschat, deze hebben een positie in de zoekmachines opgebouwd, die ik niet kan winnen, misschien dat ik nog een paar plaatsen kan stijgen, maar dit gaat te veel aan tijd en energie kosten.

Dus ik moet stoppen met het verder ontwikkelen van deze website. Ik heb er wel van genoten om dit project te doen, want voetbal is mijn passie en nog steeds sta ik twee keer per week op het veld om een te trainen en om zaterdag een wedstrijd te spelen. Ik ben geen Cruijff, maar een goede bedoelende amateur.

Als ik kijk naar de keywords, die komen pas naar voren op pagina 44 van google. Dus ik kan dit project niet succesvol afsluiten, andere projecten gelukkig wel. De website kost mij €3,50 per jaar aan kosten om deze te behouden. Ik laat deze staan zoals deze is en ik ga deze proberen te verkopen.

Leermoment is, dat je naast successen, ook mislukkingen kan hebben. Is dit erg, nee, zolang je er maar van leert en doorgaat met andere projecten. Voor mij is het duidelijk, ik ga niets meer met voetbal doen, dit moet ik echt aan anderen overlaten. Is dit de enige mislukking die heb gehad? Nee, ik heb veel leermomenten gehad. M.a.w. niet alle websites en projecten zijn een succes geworden, de succesrate is ongeveer 20%. Dus  1 op de 5 websites wordt een succes.

De zomer komt eraan, ik ga mij nu richten op de aankomende zomer.

 

 

Previous articleMyClickWinners is echt gestopt !!
Next articleKosten opleiding marketing en waarom een NIMA opleiding